Victoria El Kher: Udfordringer er til for at blive løst

Woman standing at table with cows on it, Victoria El Kher (VEKH)

Bygningskonstruktør Victoria El Kher har sin unge alder til trods allerede været vidt omkring i sit arbejde. Hun er ikke bange for at tage nye udfordringer op, for kun på den måde kan man lære af sine fejl og drage erfaringer.

Et bryggeri i Mexio, flere mejeriprojekter i ind- og udland, et mejeri i Sverige og ansvar som projekteringsleder er blot nogle af de ting, som Victoria El Kher har prøvet kræfter med i sin tid som ung bygningskonstruktør i NIRAS.

Victoria El Kher er drevet af at udvikle sig, og fejl og udfordringer er for hende en naturlig del af at være ny i faget. Derfor rækker hun gerne ud efter hjælp og sparring hos sine erfarne kollegaer, når hun får brug for ekspertise til de projekter, hun arbejder på.

Hun er ikke i tvivl om, at man kommer langt med en positiv indstilling og et smil, og det praktiserer hun selv, når hun arbejder på mejeriprojekter.

Victoria blev uddannet bygningskonstruktør i 2016 og har arbejdet hos en entreprenør, inden hun et år efter blev ansat i Alectia, som kort tid efter fusionerede med NIRAS. Her har hun lige siden været en fast del af afdelingen Food & Beverage i Aarhus.

Siden Victoria startede i NIRAS har hun arbejdet på bryggeri- og mejeriprojekter i ind- og udland, og hendes seneste projekt betød mange rejsedage til Vimmerby i Sverige, hvor hun var bygherrerådgiver.

Hvad arbejder du med i NIRAS?
Jeg arbejder med mejeriprojekter, og én enkelt gang har jeg været med på et bryggeriprojekt i Mexico. Mit arbejde er meget alsidigt, fordi det både består af at have kontakt til kunder, lede, rådgive, koordinere, planlægge, projektere, tegne, yde bygherrerådgivning og agere byggeleder.

Som bygningskonstruktør har jeg meget kontakt til kunder for at finde ud af, hvad den enkelte kunde ønsker. Derudfra yder jeg bygherrerådgivning og sikrer, at kunden får det, de mangler eller har brug for. Et projekt starter typisk ved kunden, hvorefter jeg i samarbejde med et projekteringsteam projekterer et projekt ud fra deres ønsker.

Mit arbejde går i høj grad ud på at finde ud af, hvordan det enkelte byggeri kan opfylde alle krav og ønsker. I mejerier er der ofte meget procesudstyr, hvilket kræver meget koordinering for at helheden bliver, som kunden ønsker det.

Hvornår stiftede du bekendtskab med NIRAS?
Jeg har altid set op til Alectia (Alectia fusionerede med NIRAS i 2017, red.). Jeg var i praktik i en arkitekt virksomhed, hvor Alectia var ingeniør på det samme projekt (DOKK1), som jeg arbejdede på. Jeg synes de gjorde det rigtig godt, så da jeg så en mulighed for at blive ansat der, slog jeg til. Jeg var meget ivrig efter at få stillingen som bygningskonstruktør, og jeg kunne da heller ikke dy mig for at ringe og spørge, om de havde fået min ansøgning. Det havde de, og de var heldigvis også interesserede i mig.

Hvad kan du bedst lide ved dit arbejde?
Jeg ved, at jeg har gode kommunikations- og salgsevner, og dem kan jeg godt lide at bruge i mit arbejde, når jeg har kontakt med kunder. Når vi får en opgave eller et projekt fra en kunde, kan jeg godt lide at have kontakten med dem og finde frem til deres ønsker. Nogle ganger ender det også med at opgaven bliver større end først antaget, fordi jeg finder frem til mere, vi kan løse for den enkelte kunde.

Jeg tegner og projekterer også meget, hvilket jeg godt kan lide. Det er processer, som er vigtige for mig at være en del af, fordi jeg er en del af den nye generation. I de processer arbejder vi i teams på forskellige niveauer og på tværs af forskellige afdelinger,  hvor jeg kan suge til mig af viden og erfaringer fra mine mere erfarne kollegaer, hvilket er guld værd, når man som mig er forholdsvis ny i faget. Det er i tegne- og projekteringsfaserne, jeg kan nørkle med, hvordan jeg kan opfylde kundernes ønsker og skrue bygningerne rigtig sammen ud fra det. Jeg kan godt lide, når jeg kan løse de udfordringer, som jeg tidligere har snakket med kunden om.

Hvad gør du, når du støder på udfordringer i dit job?
Jeg er ikke bange for at spørge mine kollegaer til råds, når jeg støder på udfordringer. Jeg arbejder sammen med mange dygtige mennesker, som har været i faget i meget længere tid, end jeg har, hvilket jeg har stor respekt for. Deres viden og ekspertise bruger jeg til fulde, når der er udfordringer, jeg ikke kan løse selv. Selvom jeg har høje ambitioner, tøver jeg ikke med at spørge om hjælp, for det er der, jeg bliver bedre og udvikler mig.

Jeg er generelt en meget positiv person, og derfor er en udfordring også først et problem for mig, når ikke den bliver løst. Jeg er da heller ikke i tvivl om, at man kommer rigtig langt med et smil og et positivt sind, for så er der altid nogen, der gerne vil hjælpe.

Hvad er det mest spændende projekt, du har arbejdet på i NIRAS?
Det mest spændende projekt er udvidelsen af Arlas mejeri i Vimmerby i Sverige, hvor jeg er bygherrerådgiver. Jeg har over flere uger været på byggepladsen i Sverige, fordi jeg synes, det er vigtigt, at jeg er til stede på selve byggepladsen og ikke gemmer mig bag min computer. Det gør det nemmere at få løst de udfordringer og spørgsmål, der naturligvis opstår undervejs i så stort et projekt.

Det er et spændende projekt, fordi jeg har haft ansvar for mange af byggeriets facetter. Jeg har både stået for kundekontakt, projektering (i samarbejde med et fantastisk team fra min egen afdeling og øvrige afdelinger i NIRAS), bygherrerådgivning, ledelse, planlægning, koordinering og meget mere. I løbet af projektet har jeg fået assistance fra projektledere, som har været med på sidelinjen, men jeg har fået lov til at gøre meget af arbejdet, så jeg forhåbentlig kan udvikle mig til kommende projektleder.

Jeg er glad for i en kortere periode at have været byggeleder på projektet, fordi det har givet mig en stor forståelse for, hvordan processerne sker i virkeligheden. Det er vigtigt at vide, om det, jeg har tegnet, overhovedet kan lade sig gøre i virkeligheden, og det er derfor jeg er til stede på byggepladsen. Jeg oplever også, at min tilstedeværelse er en stor hjælp for entreprenørerne, fordi jeg ved, hvad der er tænkt med tegningerne fra start til slut.

Drop here!