Lisbet Rhiannon Hansen: Nyudklækket konsulent stræber efter international karriere

selfie of Lisbet Rhiannon Hansen (LRHH) in front of a map

Lisbeth Rhiannon Hansen har kickstartet sin internationale karriere ved at være en af de første, som har gennemført NIRAS’ toårige internationale trainee-program ’NIRAS Young Professional Academy. I dag arbejder hun i NIRAS med udviklingsprojekter verden over.

Lisbet Rhiannon Hansen trives i et internationalt miljø. Hun er halv waliser og halv dansker, men opvokset i Bruxelles, hvor hun mødte folk fra hele verden. Hun har gennemført NIRAS’ toårige internationale trainee-program ’NIRAS Young Professional Academy (NYPA). Efter sin dimission blev hun ansat i NIRAS som projektleder, hvor hun arbejder med udviklingsbistand. Hun er en ægte globetrotter, som drømmer om en international karriere, hvor hun kan få lov at rejse verden rundt. Hun er drevet og motiveret af den konkurrence, som kendetegner konsulentbranchen, og hun værdsætter den internationale familie, hun har fået gennem NYPA og sit internationale arbejde i NIRAS. Lisbet dimitterede i 2014 fra Aarhus Universitet, hvor hun læste en kandidat i Miljø og Konfliktanalyse. Inden hun kom til Aarhus, færdiggjorde hun en bachelor i geografi på University of Edinburgh i Skotland.

Hvornår stiftede du første gang bekendtskab med NIRAS?

Første gang, jeg blev introduceret til NIRAS, var en af de første uger på mit kandidatstudie i Aarhus. Jeg havde et fag om styring af økosystemer, og i den forbindelse fik vi en opgave, hvor vi skulle fremsætte et løsningsforslag til et konkret projekt. Opgaven var baseret på et af NIRAS’ projekter i Kenya.

Hvorfor valgte du at blive konsulent i NIRAS?

I det øjeblik, jeg så en reklame for NYPA, vidste jeg, at det var det, jeg ville. NYPA er et toårigt forløb for nyuddannede, som ønsker at starte en karriere inden for konsulentverdenen. Der er ikke mange muligheder for unge mennesker, som ikke har meget erfaring, for at få en fod inden for i udviklingssektoren, fordi det er så attraktivt et arbejde. Muligheden for at lære og rejse var nogle af de faktorer, som gjorde NYPA og en konsulentkarriere i NIRAS så attraktivt.

Hvad motiverer dig i dit arbejde?

En af de ting, som motiverer mig, er den måde, som konsulentverdenen fungerer på. Jeg er relativt konkurrenceorienteret menneske, så jeg kan godt lide, når vi kæmper for at vinde et projekt og får lov at implementere vores løsning.

Hvor drømmer du om, at du er om ti år?

Jeg vil helt sikkert arbejde internationalt, for det er det, som tænder mig. Jeg voksede op i Bruxelles i en international kontekst, og jeg har altid nydt at rejse og være omgivet af folk fra forskellige lande. Jeg var så heldig, at jeg gennem NYPA fik mulighed for at arbejde syv måneder på NIRAS’ kontor i Phnom Penh i Cambodia, ligesom jeg var på mindre arbejdsture til Benin og Rwanda i Afrika. Samtidig havde jeg min primære arbejdsplads i Beograd i Serbien. Jeg er spændt på, hvor mit arbejde i NIRAS fremover vil bringe mig hen i verden.

Hvordan vil du beskrive fællesskabet i NIRAS?

Skørt, sjovt og fuld af hårdt arbejde. Vi er en stor global familie. Det er meget nede på jorden, selvom vi nogle gange arbejder i højspændte situationer. Alle er venlige og tænker på hinanden. Vi har det godt sammen, og det er vigtigt, synes jeg.

Hvilke udfordringer står du over for i dag?

Jeg er halvt dansker, som du kan se af mit navn, men jeg taler ikke sproget særlig godt. En ny udfordring for mig, efter jeg er blevet ansat på NIRAS’ kontor i København, er, at jeg skal prøve at deltage i afdelingsmøder og tale mere med mine kollegaer på dansk. Ligesom jeg skal øve mig i at udtale de danske ord.