Sæt dit aftryk på fremtidens samfund

Drømmer du om at sætte dit navn på fremtidens betydningsfulde projekter? Her kan du læse om nogle af de projekter, vores unge ingeniører allerede har været en del af.

.

Dinna1 Madeby Jobtraef 2018

Runde løsninger til nyt, kreativt hovedkvarter

I 2021 slår en af Danmarks store virksomheder dørene op for medarbejdere i deres nye 52.000 m2 hovedkvarter i Billund. Det C. F. Møller-tegnede byggeri består af otte sammenhængende huse, der indbyder til leg og kreativitet, og NIRAS er rådgivende ingeniør inden for alle discipliner. To af husene er en rund kontorbygning med kantine i stueetagen og en rektangulær kontorbygning med minigolf på taget, og dem har konstruktionsingeniør Dinna Sand Kristensen projekteret. Her har hun arbejdet med fundamenterne og stabilitet af bygningerne.
Ung I Niras Billede Thomas

Danmarks første selvkørende bus på vej i Aalborg

Inden længe kører en af Danmarks første selvkørende busser rundt i Aalborg Øst på Astrup-stien. Den skal fragte borgere, der ikke er så mobile, fra deres bopæl til anden offentlig transport og butikker for at øge tilgængeligheden i området. Det er et pilotprojekt, og NIRAS har projekteret stien samt de handicapvenlige perroner på stoppestederne. Thomas Nissen har været rådgivende ingeniør på projektet og bistået med sine kompetencer inden for vej og trafik.
Ung I Niras Billede Trine2

Miljøvenlig skibsophugning på M.A.R.S.

Modern American Recycling Services (M.A.R.S.) er en af giganterne, når det gælder skibsophugning og decommissionering af off-shore konstruktioner i USA. De er ved at etablere sig i Danmark på Frederikshavn Havn på et 290.000 m² stort areal, der specifikt bliver indrettet til ophugning af skibe og platforme med videre. Virksomhedens aktiviteter kræver en lang række godkendelser og tilladelser – blandt andet fra EU. Miljøingeniør Trine Kjærgaard Bojesen har bistået med at udarbejde virksomhedens ansøgning om optagelse på EU’s liste over skibsophugningsanlæg.

Lasse Madeby (1)

Ny regnvandstunnel falder på et tørt sted

I Hellerup skal en ny regnvandstunnel sørge for, at gader, kældre og haver ikke længere bliver oversvømmet ved skybrud i fremtiden. Når den står færdig, vil tunnelen som del af et nyt regnvandsnet aflaste det eksisterende system og samle regnvand fra hele det centrale Hellerup og lede det ud i Øresund. Lasse Nielsen er projektleder for projektet og har været med siden 2014.