Facilities And Framework Contracts Unit

Facilities og rammekontrakter

I vores arbejde med forvaltning af facilities og rammekontrakter anvender vi integrerede og innovative tilgange med det formål at opnå et højere niveau af stabil menneskelig udvikling, retfærdig økonomisk og social styrkelse samt inkluderende, velstyrede og klimasmarte samfund i fremtiden.

Støtte til reform af Georgiens affaldshåndteringssektor, bidrag til kapacitetsopbygning i Ghana og støtte til subnationale demokratiske udviklingsreformer i Cambodia er blot nogle få eksempler på de projekter, som NIRAS’ afdeling for facilities og rammekontrakter gennemfører.  

Vi har i mange år forvaltet faciliteties og rammeaftaler - særligt for EU – og gennemført mere end 350 kortsigtede opgaver til en værdi af over 35 millioner Euro i mere end 100 lande. 

Efter min mening er det mennesker, der gør en forskel. Samarbejdet med NIRAS var en fornøjelse, ikke mindst fordi projektlederen var ekstraordinær, hun var altid lydhør, åben for dialog og ledte efter positive løsninger på udfordringerne. Eksperterne var meget professionelle og dedikerede i deres tilgang til opgaven. Det var en stor indsats at få gennemført dette projekt”. - Catarina Caetano, programchef for EU-delegationen i Botswana.  

Catarina Caetano, Programme Manager for the EU Delegation in Botswana

Rammeaftaler er en tilgang, hvorigennem der med meget kort varsel kan opnås teknisk ekspertise af høj kvalitet til projekter, der er finansieret af aktører som EU eller Southern African Development Community (SADC). Hver kontrakt bygger på en ramme af på forhånd aftalte vilkår, der kan vedtages og udvides til en række forskellige projekttyper i mange forskellige sammenhænge.  

EU-facilitykontrakter er indgået for at yde efterspørgelsesdrevet støtte til eksempelvis EU’s hovedkvarterer, EU-delegationer og interessenter i EU’s internationale partnerskabs- og udviklingspolitik. De er kendetegnet ved en høj grad af fleksibilitet, lydhørhed og tilpasningsevne til at levere skræddersyede løsninger inden for de centrale områder af udviklingssamarbejdet og de bidrager til det endelige mål om at reducere fattigdom, sikre bæredygtig udvikling og fremme demokrati, menneskerettigheder og retsstatsprincippet i hele verden.  

NIRAS driver en specifik facility- og rammeaftaleafdeling med et dedikeret team på over 30 medarbejdere med base i Danmark, Belgien, Colombia, Finland, Frankrig, Tyskland, Skotland og Serbien, hvilket gør det muligt for os at have personale, der arbejder på rammeaftaler 24 timer i døgnet. Vores tekniske direktører, som er specialiserede i alle tematiske områder der er omfattet af facilities og rammeaftalerne, agerer som bagstopper og leverer support for at sikre kvalitet og kundetilfredshed. Vores tilgang er baseret på gennemsigtighed og retfærdighed over for kunder, eksperter og partnervirksomheder. Sammen sætter vi en ære i de resultater, vi leverer.  

Gennem implementering af rammeaftaler kan NIRAS hurtigere og mere effektivt skride til handling på kundens vegne, end hvis hver kontrakt skulle bygges op fra bunden. Rammeaftaler dækker - blandt andre tekniske områder - landbrug, miljø, energi, vand, infrastruktur, udvikling af den private sektor, handel, regeringsførelse, køn og menneskerettigheder. Dermed er potentialet for effekt med hvert projekt enormt.  

I forbindelse med forvaltning af facilities omfatter vores erfaringer implementering af The Environmental Technical Assistance and Information Exchange Partnerships Facility (TAIEF), Support to Working Better Together for the Implementation of the 2030 Agenda (JP, DEVCO A2 - now INTPA D1), Advisory Services to the Education Sector (EAS), Support for the implementation of a Rights-Based Approach to Development (RBA), med særlige focus på lighed mellem køn, Gender Advisory Service (INTPA G1). Derudover har vi for nyligt vundet EU Civil Society Roadmap Facility (INTPA G2) og Facility on Conflict Analysis, Risk Assessments and Monitoring Frameworks (FPI.2).  

Vi yder støtte i alle tekniske sektorer inden for udviklingssamarbejde, og vi dækker hele projektcyklussen, formuleringen, implementeringen, evalueringen og gennemgangen samt skrivebordsstudier, studieture, osv. 

 

Du kan læse mere om vores arbejde med rammeaftaler her 

Du kan læse mere om vores arbejde med facilitetskontrakter her 

 

EU rammekontrakter

Download brochuren, der beskriver vores ydelser og kompetencer.

Vil du vide mere?

Karen Soboleosky

Karen Soboleosky

Vicedirektør

København, Denmark

+45 6023 3992

Ericka Mejia Quintero

Ericka Mejia Quintero

Seniorkonsulent

København, Denmark

+45 4299 9219

Relaterede ydelser