Rådgivernetværk giver NIRAS-talenter international erfaring

Italienere kan godt finde på at lave grundlæggende om i projektet helt frem til deadline. Det er en af de ting, ledelsestalentet Rune Andersen fra NIRAS har lært af at deltage i rådgiverprogrammet Young SEEN.

09. feb 2015

Det er en genvej til at få international erfaring på CV’et, samtidig med at man bider skeer med en faglig udfordring.

Young SEEN-programmet er en del af NIRAS’ internationale rådgiversamarbejde SEEN, bestående af fire europæiske rådgivningsvirksomheder: NIRAS, Witteveen + Bos fra Holland, svenske Tyréns og Artélia fra Frankrig. Young SEEN giver hvert år tre unge ledelsestalenter fra hvert firma mulighed for at afprøve internationalt, tværfagligt samarbejde og grobund for at skabe og udvikle netværk.

I år har NIRAS’ bidrag af talentmasse haft et ekstra internationalt pift, da deltagerne blev hentet fra kontorerne i Allerød (Danmark), Stockholm (Sverige) og Cambridge (England). Sammen med svenske Hanna Mossfeldt og britiske Madeline Hodge startede danske Rune Andersen programmet i Grenoble, Frankrig, hvor der blev lavet grupper og uddelt projektopgaver, krydret med sightseeing og rundtur på Artélias hovedkontor.

”Vi brugte en masse krudt på at snakke sammen og lære hinanden at kende. Det var en kort intro, og så starter opgaven ellers op, så man skal finde ud af, hvad man vil fokusere på, og hvem der gør hvad,” forklarer Rune Andersen.

International erfaring

De næste fire måneder arbejdede deltagerne i blandede grupper med hver deres opgave, hvor det hele foregik online. I Rune Andersens gruppe handlede opgaven om udviklingen inden for Building Information Models (BIM), og der var frie tøjler til, hvordan man ville løse opgaven, og hvordan produktet skulle tage sig ud.

Ved siden af det faglige fremhæver Rune Andersen noget andet essentielt ved et initiativ som Young SEEN:

”Det er vigtigt at få nogle internationale erfaringer. I Young SEEN får man føling med, hvordan man håndterer problemstillinger i andre lande og kulturer.”

Og der kan være stor forskel på, hvordan nationaliteter begår sig i branchen. For eksempel når en mere ”omstillingsparat” italiener efter fire måneders gruppearbejde stiller spørgsmålstegn ved opgavens udformning to timer før præsentationen i Rotterdam.

”I Italien er man vant til, at kunder hurtigt kan vende på en tallerken. Så det handler om at forstå det sociale aspekt, og om at vide hvordan andre tænker,” siger Rune Andersen.

Ledelse og oste-fondue

Programmet sluttede i Rotterdam, hvor grupperne skulle fremlægge for hinanden og repræsentanter for ledelsen i de fire virksomheder.

”Normalt får man jo ikke taletid hos ledelsen, men her har man mulighed for at fortælle en historie, en mening eller en holdning,” siger Rune Andersen.

”I NIRAS lægger vi meget vægt på tværfagligt samarbejde og på at udvikle os internationalt, så det er vigtigt, at vi engagerer os i initiativer som Young SEEN,” siger Carsten Toft Boesen, adm. direktør i NIRAS.

For de fire involverede virksomheder kan Young SEEN-opgaverne bruges til at få nye øjne på forskellige sager og problemstillinger.

”Som ung ingeniør får man mulighed for at præge en problemstilling på en ny måde. Det er som at blive spurgt: ’Hvordan ville I som unge ingeniører løse det her?’, og så kan man gøre, som man har lyst. Det er lærerigt for alle parter,” forklarer Rune Andersen.