Nyhed

Unge fra hele verden lærer om vand i Danmark

Stemningsbillede

Igen i år er NIRAS blandt samarbejdspartnerne til Advanced Water Cycle Management Course, der samler unge mennesker fra hele verdenen. Fælles er deres ønske om at bruge deres ferie på at opnå viden, der kan være med til at redde verdens vandproblemer.

13. september, 2022

Sommerskolen er et samarbejde mellem:

  • WATEC (Aarhus Universitet)
  • NIRAS
  • AVK
  • Grundfos
  • Kamstrup
  • I-GIS
  • DHI
  • Aarhus Vand
  • Skanderborg Forsyning / Aqua Globe
  • Water Valley

The Advanced Water Cycle Management Course (AWCMC) er et internationalt sommerskolekursus, der afholdes af center for Water and Technology (WATEC) på Aarhus Universitet i samarbejde med førende virksomheder indenfor vand og spildevand i Danmark. Igen i år er NIRAS blandt samarbejdspartnerne på sommerskolen, som strækker sig over to uger og afsluttes med en eksamen for de deltagende.

Deltagende fra hele verden

Sommerskolens deltagere kommer fra hele verden. I år er der blandt andet deltagende fra Malaysia, Indien, Tyskland, USA, Kina og Ghana. Hver især kommer de med forskellige baggrunde. Nogle er studerende, andre er ansatte i virksomheder rundt om i verden. Dog har de alle det til fælles, at de ønsker at udvide deres horisont, når det kommer til vandcyklus, spildevand og drikkevand.

En af deltagerne på kurset var Ghanesiske Frederick Fiifi Owusu, der arbejder ved Grundfos i Ghana. Frederick arbejder til dagligt med at finde alternative vandressourcer og distributionen af vand generelt set i Ghana. Han er ny i faget og er taget til Danmark for at blive klogere på hele vandsektoren i bred forstand.

“Jeg er ret imponeret af danske virksomheders effektivitet og kompetenceniveau. Vi har haft mulighed for at forstå de centrale interessenter, der arbejder på at finde løsninger på verdens vandudfordringer. Det er en god mulighed for at lære, hvad danske virksomheder laver på dette område."

Frederick Fiifi Owusu, Deltager i vand-sommerskolen AWCMC.

Sammen om at finde nye løsninger på verdens vand-problemer

Kurset byder de danske såvel som udenlandske deltagere velkommen til to uger med undervisning i vand- og spildevandshåndtering, herunder water resource management, water distribution samt wastewater handling og resource recovery. Alt sammen noget, der giver de deltagende nye perspektiver og forhåbentligt idéer til, hvordan man kan håndtere verdens vandproblemer på en ny måde.

Netop bidraget til og udviklingen af løsninger, på de vandproblemer verden står med, er noget som en ingeniørvirksomhed som NIRAS har, og føler sig forpligtet til at have, fokus på. Mette Neerup Jeppesen, der er NIRAS´s kursusansvarlige, understreger vigtigheden af at støtte op om netop et kursus som AWCMC. Dette gør NIRAS ved blandt andet at indgå i og bidrage til den undervisning og de workshops, sommerskolen afholder i løbet af de to uger.

”For NIRAS er verdens vandproblemer et meget vigtigt emne og noget, som vi hver dag, i samarbejde med vores kunder, arbejder på at finde nye løsninger på. Derfor har vi også valgt at være en del af sommerkurset. Vi ønsker samtidig at gøre os synlige for de unge, idérige mennesker, der deltager i kurset og som jo er fremtiden for den her branche.”

Mette Neerup Jeppesen, Afdelingsleder i NIRAS

En icebreaker for nye talenter i vandbranchen

Thomas Leonhardt Husted deltog som studerende i sommerskolen i 2021, og er nu ansat ved NIRAS i Aarhus. Når Thomas husker tilbage på sommerskolen, er han ikke i tvivl om, at det var den, der fik hans øjne op for NIRAS som arbejdsplads. En del af programmet er den årlige Company Evening hvor NIRAS er vært. Her har deltagerne mulighed for at snakke med virksomhederne én til én. På baggrund af netop denne snak med NIRAS, var det lettere at tage kontakt, da Thomas som færdiguddannet gerne ville arbejde med vand.

”Jeg brugte især kurset til at skabe mig et bredere netværk, og det var ”Company Evening” med til at bidrage til, fordi du fik tid til at snakke med alle de medvirkende one-on-one.”

Thomas Leonhardt Husted, Konsulent hos NIRAS

I år har Thomas selv været med til at arrangere Company Evening ved NIRAS, hvilket var en stor succes. Nedenfor kan du se en lille stemningsvideo fra aftenen.

Vil du vide mere?

Mette Neerup Jeppesen

Mette Neerup Jeppesen

Afdelingschef

Aarhus, Denmark

+45 2171 2342

Se også: