Ung NIRAS-ingeniør vinder branchens talentpris

32 år, forretningschef og over 20 års erfaring fra branchen. Årets Unge FRI-Rådgiver, Stefan Schmidt, startede allerede som 10-årig i familievirksomheden Vand-Schmidt. Han bliver kaldt rollemodel for branchen og insisterer på at dele rampelyset med kunder og kollegaer.

06. mar 2014

Stefan Schmidt er torsdag den 6. marts 2014 udnævnt til Årets Unge Rådgiver af Foreningen af Rådgivende Ingeniører, FRI.

Stefan får blandt andet prisen for sin rolle som bygherrerådgiver på Truelsbjerg Vandværk i Aarhus – fremtidens vandværk. Projektet har med sin tilgang til design, materialevalg, teknologi og projektform samt høje fokus på drikkevandssikkerhed flyttet branchen i Danmark.

”Det gør mig stolt, at vores kunde på Truelsbjerg vandværk, Aarhus Vand, er så tilfredse, at de ville være med til at indstille mig til prisen. Det har været et partnerskab hele vejen igennem, og derfor retter jeg også en tak til hele holdet bag. Det har været og er enormt spændende at være en del af et så ambitiøst projekt,” siger Stefan Schmidt og fortsætter:

”Samtidig ser jeg det her som en cadeau til hele organisationen. Truelsbjerg er et godt eksempel på den måde, vi arbejder her i NIRAS. Vi startede ikke med et koncept, men satte os ned og lyttede og fandt ud af, at for at leve op til kundens behov måtte vi opdage nyt land. Det gjorde vi så, og det resulterede i en ny designstandard på området. Det er det, der gør det så sjovt at gå på arbejde, og derfor jeg har det som en fisk i vandet her i NIRAS.”

Rollemodel for branchen

I begrundelsen for at udnævne Stefan Schmidt udtaler direktør i FRI, Henrik Garver:

”Stefan Schmidt har en ekstremt høj faglighed, som han har gjort klogt brug af, når han har skulle løse opgaver inden for vandsektoren. Han har ikke bare skabt værdi for sin virksomhed NIRAS, han har også skabt værdi for kunderne. På den måde har han løftet anerkendelsen af den samlede rådgivende ingeniørbranche. Det gør ham ikke blot til en fortjent vinder af Årets Unge FRI-Rådgiver – det gør ham til rollemodel for hele branchen.”

NIRAS løftet til central markedsposition

Både kunder og kollegaer fremhæver Stefans evne til at gøre samarbejdet til et reelt partnerskab.

”Stefan excellerer i den afgørende del af kundedialogen – nemlig at lytte og forstå kundernes ønsker og behov, før man byder ind med løsningsforslag. I kombination med hans unikke kendskab til marked og kunder har han derfor på kort tid formået at løfte NIRAS til en central markedsposition inden for vandværksbyggeri. Vi er meget stolte af Stefan, og det er fuldt fortjent,” siger direktør for Vand og Forsyning, Søren Hageman Christensen.

Siden 2012 har Stefan siddet som forretningschef for NIRAS’ afdeling for Vand, Energi og Natur og er dermed en del af lederlaget lige under direktionen i NIRAS. At han så hurtigt klatrede op af karrierestigen skyldes også, at han er en tydelig og ligefrem leder, der kan finde ud af at uddelegere, lyder det fra Søren Hageman Christensen:

”Stefan mestrer den ærlige og konstruktive dialog og forstår samtidig at holde fast. Han ved, at han skal præstere gennem andre, og den slags lykkes bedst, når medarbejdere bliver mødt med tillid, menneskelighed – og ambitioner.”