NIRAS topscorer hos Danida 7 år i træk

Der står NIRAS på 63 af de 199 millioner kroner, Danida i 2013 brugte på udviklingskontrakter. NIRAS er for syvende år i træk danmarksmester i udviklingsbistand.

17. feb 2014

Danmarks hovedrådgiver inden for udviklingsbistand hedder NIRAS. Også i 2013.

Ud af Danidas rådgiverbistand på i alt 199 millioner kroner i 2013 har NIRAS kontrakter for i alt 63 millioner kroner – eller knap en tredjedel af det samlede beløb.

”Jeg føler stolthed over det. Det er en tendens, der startede omkring 2003-2004, og siden 2007 har vi været Danidas foretrukne partner. Og vi går meget målrettet efter at være de bedste, for det har også en stor brandingværdi at være nummer et,” siger international markedsdirektør Claus Jørgensen.

Omsætningen kommer fra en lang række projekter, men økonomisk vejer Vestafrika tungt med store kontrakter i blandt andet Burkina Faso.

Bistandsrådgivning er et voksende forretningsområde for NIRAS, og den samlede 2013-omsætning på 260 millioner kroner er en fordobling på bare fem år. Og ikke nok med, at omsætningen vokser - det er også en god forretning:

"Nogle i denne branche vil mene, at profit er et mærkeligt begreb i forhold til udviklingsbistand. Men det synes jeg ikke, man kan sige, så længe det, man leverer, er i orden," siger Sven Vejen Hindkjær, direktør for NIRAS International Consulting Danmark til Berlingske Business.

Det er det ansete nordiske tidsskrift om udviklingsbistand Development Today, der på baggrund af en opgørelse fra Danida for syvende år i træk kårer NIRAS som Danidas yndlingsrådgiver.

"Mens andre virksomheder ofte er meget selektive om, hvilke udbud, de vælger at byde på, har NIRAS haft en væg-til-væg-politik og budt på de fleste opgaver. Således også i år. NIRAS blev prækvalificeret til alle på nær en håndfuld af Danidas kontrakter i 2013," skriver Development Today i artiklen (betalingsartikel, kræver abonnement).