Kollegiebyggeri og ungdomsboliger med havudsigt

Det er NIRAS, der er rådgivende ingeniør for det kommende 6000 m2 store kollegiebyggeri og for 99 ungdomsboliger i 12 etager på havnefronten i Århus.

17. jan 2011

Det er NIRAS, der er rådgivende ingeniør for det kommende 6000 m2 store kollegiebyggeri og for 99 ungdomsboliger i 12 etager på havnefronten i Århus.

De 159 kollegieboliger fordelt på 12 etager udføres i lavenergiklasse 2015. Sjælsø er projektudvikler, og Cebra er arkitekter. Bygherren er foreningen Teknisk Kollegium II (TK2), der har Ingeniørhøjskolen i Århus og Århus Maskinmesterskole som medlemmer. Byggeriet skal stå færdigt i 2012.

De 99 ungdomsboliger, der også bliver et hus på 12 etager, opføres af boligforeningen Ringgården og er tegnet af Arkitema. NIRAS skal stå for konstruktionerne. Det bliver et unikt nulenergi-hus, der forsynes med energi til el og varme fra solpaneler og solceller på taget og på facaden.

"Bygningen er designet i en spændende form med større udkragning på de øverste etager, hvilket giver plads til konstruktionsmæssige udfordringer”, siger projektchef Niels Bunk Jespersen fra NIRAS.
Byggeriet går i gang i år og ventes færdigt i 2011.

På havnegrunden tæt på TK2 har Sjælsø planer om at opføre yderligere 50 ungdomsboliger i et 8 etagers byggeri, Marina House, der får et areal på 3000 m2, også med NIRAS som rådgivende ingeniør.

NIRAS har været rådgiver på en række prisbelønnede byggerier i Danmark blandt andre DR Koncerthuset, kunstmuseet HEART i Herning, Havneholmen på det tidligere fisketorv i Københavns sydhavn og passivhus-ungdomsboligerne H2 College i Birk.

Læs mere Havnen får højhus for unge (artikel på jp.dk, 18. november)