Team mentoring opsamler tavs viden

Erfaringerne med team mentoring er så gode, at initiativet fortsætter som en ny metode at dele erfaringer om projektledelse.

13. jan 2015

Mentor-ordningen, hvor en mindre erfaren medarbejder (mentee) rådfører sig med en mere erfaren medarbejder (mentor), har fået vokseværk i NIRAS’ Jernbaneafdeling.

25 medarbejdere har deltaget i et pilotprojekt, hvor vejledningen ikke foregår en-til-en, men typisk i små grupper med tre mentorer og tre mentees.

Ingeniørforeningen IDA stod for pilotprojektet, som NIRAS havde indvilliget i at deltage i - med to eksterne konsulenter fra Perspectiv til at facilitere den såkaldte team mentoring.

Medarbejderne deltog på tværs af fagteams og erfaringsgrundlag for at blive klogere af andres erfaringer med særlige problemstillinger inden for projektledelse på en struktureret måde.

”Vi var igennem mange forskellige eksperimenter og stor kredit til NIRAS for at stille medarbejdere til rådighed,” siger Lisa Ott fra Perspectiv, der er specialist inden for ledelsesrådgivning, mentoring og coaching.

En speciel synergi

Projektleder i NIRAS Susan Galsøe har været ankerkvinde på pilotprojektet. Hun oplevede, at team mentoring gav en speciel synergi mellem mentorer og mentees, som man ikke opnår 1 til 1.

”I grupperne oplever man, at mange andre sidder med de samme udfordringer. Vi fik flere vinkler på og på den måde mere viden ud af deltagerne,” siger Susan, der selv deltog som mentor.

Fordele ved et internt forløb

Udover at opsamle en stor mængde af tavs viden på en struktureret måde fremhæver Susan også fordelene ved et internt forløb om projektledelse.

”Alle problemstillinger havde baggrund i egne projekter, og deltagerne kunne med det samme integrere den nye viden i hverdagen”, siger hun.

Som mentor lærte hun også selv noget nyt, når andre mentorer øste af deres erfaringer med løsningforslag, hun ikke selv havde tænkt på.

Arbejder videre med team mentoring

Alle deltagere fik noget ud at være med i udviklingsprocessen, og initiativet forsætter i jernbaneafdelingen. Blandt deltagerne vil man fremover indhente forslag til temaer, som man derefter kan tilmelde sig efter interesse.

Læs Ingeniørens artikel: NIRAS afprøver IDA-tilbud om team mentoring