Undgå smat: Her er Roskilde Festivals tørreste campingområder

Nyt mudderkort fra NIRAS viser de bedste steder at slå teltet op, så du slipper for at campere i en vandpyt. Se også 3D-flyveturen gennem festivalpladsen.

17. jun 2016

Roskilde Festival kan være en våd omgang. Vil du gerne undgå at slå lejr midt i den værste smat på Roskilde Festival, så læs videre.

NIRAS’ såkaldte mudderkort viser, hvor regnen vil samle sig, hvis himlen åbner sluserne over den midtsjællandske musikfestival.

Find det optimale sted til din lejr

Det er NIRAS’ GIS-konsulent og trofaste Roskilde-gænger Teresa Albeck Japsen, som har kombineret data fra Danmarks digitale højdemodel med NIRAS’ egne beregninger, der populært sagt illustrerer effekten, hvis man hælder vand ud over højdemodellen.

SE STORT KORT Mudderkort 2016: Her er de bedste steder at slå lejr

Derefter har hun lagt Roskilde Festivals opdaterede 2016-kort over scener og campingområder ind som et ekstra lag, så det er let for festivalgæsterne at orientere sig om, hvor de kritiske placeringer er.

Blå plamager afslører smatten

”De blå og gullige plamager er lavninger i terrænet, hvor regnvandet ikke kan løbe væk. Dem skal man forsøge at undgå,” siger Teresa Albeck Japsen, der hvert år siden 2008 har lavet mudderkort – i første omgang for at finde den optimale placering af hendes egen Roskilde-lejr.

Mød de unge i NIRAS Sådan er det at arbejde hos os

Roskilde Festival har de senere år brugt mange ressourcer på at lægge dræn for at mindske mudderproblemerne, hvilket beregningerne ikke tager hensyn til. Kortet viser dog stadig, hvor problemerne sandsynligvis vil opstå i tilfælde af skybrud.

”Kortet viser de såkaldte bluespots, hvor risikoen for, at luftmadrassen bliver til vandseng, er højst," siger Teresa Albeck Japsen.

Find din lejr i 3D-visualisering

Hvis allerede nu trænger til at komme i Roskilde-stemning, kan du tage på NIRAS’ virtuelle 3D-flyvetur gennem området. Se, om du kan finde din lejr, og bemærk, at modellen er så præcis, at træernes højde, bredde og placering svarer helt til virkeligheden.


LÆS MERE Viborg modellerer fremtidens by i 3D

”Vores kunder bruger 3D-modeller til at analysere og visualisere nye bydele, placering af vindmøller og lignende projekter. Det fede er, at modellerne ikke behøver nogen forklaring – alle kan umiddelbart forstå projektet, når man har mulighed for at ’se’ udsigten fra sin egen terrasse,” forklarer NIRAS’ byplankonsulent og 3D-ekspert Uffe Gross Nielsen.