Mud map of Roskilde Festval 2017
Mudderkortets 'bluespots' viser områder på festivalpladsen med risiko for store mængder smat.

Roskilde Festival Mudderkort 2017: Nyt teltområde bliver ’en sikker havn’

Vil du have en tør sovepose på din Roskilde Festival? Så tjek Mudderkortet, der viser områderne med risiko for vand og mudder på dyrskuepladsen.

21. jun 2017

Opdateret: Se Roskilde Festival Mudderkort 2019 her.

Knæhøjt mudder og vandpytter på størrelse med Damhussøen – i din sovepose. Det er enhver festivalgæsts mareridt. Vejrudsigterne viser lige nu, at årets Roskilde Festival kan vente sig regn. Læs derfor videre og find de tørre områder på festivalpladsen til din lejr med Roskilde Festival Mudderkort 2017.

Roskilde Festival åbner i år et nyt teltområde, der ligger på den tidligere grusgrav. Det er et område, som i mange år har været lukket land for gæsterne. Men det nye område vil være et godt sted at placere sit telt, hvis vandmasserne i år får frit løb.

Det kan man se på årets Mudderkort, som ved hjælp af højdekurver og GIS-teknologi viser ’bluespots’. De angiver, hvor vandet vil flyde hen, hvis det kommer til at regne meget over dyrskuepladsen. Jo lysere farve, jo mere vand, som kan danne dybe pytter og masser af mudder.

Hold øje med Mudderkortets bluespots

”Det spændende ved årets festivalplads er det nye område F på den gamle grusgrav. Der har tidligere været store bluespots her, men festivallens arrangører har været dygtige til at plane ud, så der ikke er små, lavtliggende områder, hvor vand kan samle sig, hvis det regner meget. Roskilde Festival har tænkt sig godt om her,” siger GIS-konsulent i NIRAS Teresa Japsen, som anbefaler det nye teltområde.

Helt så tørt ser det dog ikke ud for andre af festivallens teltområder.

SE ROSKILDE FESTIVAL MUDDERKORT 2017 HER

”Der er nogle områder, hvor man ikke skal ønske sig at bo. Område G er helt klart udsat, fordi det ligger lavt,” siger Teresa Japsen.

Mudderkortet viser i år især bluespots i store dele af teltområde G og i dele af områderne C, J og M. De områder, der i øvrigt plejer at give problemer, er ofte dér, hvor der er meget aktivitet, og hvor der går mange mennesker. Så er I advaret derude!

GIS-konsulenten anbefaler

Mudderkortet er efterhånden en tradition, som den rådgivende ingeniørvirksomhed NIRAS har gentaget årligt siden 2014. Det var GIS-konsulenten Teresa Japsen, som fik den gode idé til, hvordan hun kunne bruge sin faglige viden til at identificere det optimale sted at placere sin lejr på Roskilde Festival. Siden 2008 har hun udarbejdet Mudderkortet som forberedelse til sin egen Roskilde Festival.

”Jeg skulle på Roskilde, og det havde virkelig regnet på festivallen året før. Derfor lagde jeg nogle højdekurver på et kort for at finde ud af, hvor min lejr skulle ligge,” fortæller Teresa Japsen, som arbejder i NIRAS’ afdeling for GIS, geodata og Automation.

Hun er trofast Roskilde-gæst og skal også afsted i år. Denne gang har Teresa udset sig en placering i område E, som er et af de områder, der plejer at undgå mudder og kæmpevandpytter. Derudover anbefaler GIS-konsulenten det nye teltområde F og placeringer i område G uden bluespots.

SE ROSKILDE FESTIVAL MUDDERKORT 2017 HER

Tag en 3D-flyvetur over Roskilde Festival

Herunder kan du besøge festivalpladsen i en online 3D-viewer. Det er et værktøj, som samler og giver overblik over komplekse GIS-data. NIRAS' afdeling for GIS, geodata og Automation leverer dialogværktøjer som dette til flere kommuner i landet. Det er et værdifuldt værktøj til byplanlægning, anlægsprojekter og logistik.    

SE MUDDERKORTET I 3D OG FULDSKÆRM HER