Male NIRAS employee smiling in office.  Steven Schmidt (SKH)
I sommeren 2017 tog Steven Schmidt springet og flyttede to år til Stockholm på NIRAS’ svenske kontor for at bringe danske hospitalserfaringer til firmaets svenske kunder
Nyhed

NIRAS indstiller projektleder Steven Schmidt til årets unge FRI-rådgiver 2018

Foreningen af Rådgivende Ingeniører, FRI, uddeler hvert år prisen til en ung rådgiver med lederpotentiale, der har bidraget med noget ekstraordinært. I år indstiller NIRAS Steven Schmidt, der for en toårig periode sidder på firmaets kontor i Stockholm.

11. dec 2017

Steven Schmidt begyndte som el-projekterende i NIRAS i 2011, men hurtigt viste han kvalifikationer inden for projektledelse. På forholdsvis kort tid har han opbygget en solid erfaring i tværfaglig projekt- og projekteringsledelse på projekter inden for byggeri. Specielt inden for sundhedssektoren og den pharmaceutiske industri har Steven gennemført mange forskellige typer af projekter.

Steven er blandt andet indstillet for sin rolle som fagteknisk rådgiver og procesmand for Region Hovedstaden på projektmaterialet til fjernvarmekonvertering af 32 fjernvarmecentraler mv. på Bispebjerg Hospital.

Konverteringsprojektet er en naturlig del af HOFORs udfasning af den forældede og energitunge dampforsyning til energi- og miljøvenlige fjernvarme.

Et brændende arrangement

”Opgaven på Bispebjerg Hospital leverede Steven til UG,” siger byggechef Per Kampler fra Center for Ejendomme, Region Hovedstaden, der stod for kundens bidrag til indstillingen. Han fortsætter:

”Steven kørte - som en del af projektet - hele risikovurderingsprocessen igennem og beviste til fulde, at han havde styr på tingene. Han er en super dygtig, ung rådgiver med et engagement ud over det, man kan forvente. Han er myreflittig og leverer tingene til tiden.

Som del af projektteamet medvirkede Steven til at sikre fremdrift hele tiden med det for øje, at tingene skulle giver værdi for bygherrer og projektet. I risikovurderingen sikrede han f.eks., at man fik skåret tingene ind til benet, tingene blev simplificeret, overskuelige og samtidig grundigt gennemarbejdet på en yderst professionel facon.

Steven har gode kommunikationsevner. Han er et ordentligt menneske med et behagligt væsen, der på en rolig og overbevisende måde giver udtryk for, hvad han mener, så projektet rammer godt inden for målet. Den gode atmosfære formår han også at bringe videre til dialogmøder med entreprenørerne.”

Placerer sig gerne anderledes

Stevens evne til at se ud over de gængse rammer er også i spil i NIRAS. Han kigger konstruktivt på, hvordan vi gør tingene og placerer sig gerne anderledes for, at vi kan komme videre og skabe sammenhæng i forretningen. Således tog han i sommeren 2017 springet og flyttede to år til Stockholm på NIRAS’ svenske kontor for at bringe danske hospitalserfaringer til firmaets svenske kunder.

I 2012 arbejde han også nogle måneder i hollandske Deventer hos Witteveen + Bos, hvor han ligeledes skabte langsigterede relationer og bragte sin viden om hospitaler ind i en hollandsk kontekst.

Grobund for et internationalt netværk

I 2016 deltog Steven i talentprogrammet Young SEEN, som udspringer af et internationalt rådgiversamarbejde mellem fire uafhængige europæiske rådgivere, SEEN (Strategic European Expertise Network).

12 deltagere blev delt i tre grupper og fik tre måneder til i fællesskab at løse en opgave inden for et område af strategisk betydning for de fire rådgivere. Som afslutning på forløbet fremlagde de unge talenter deres opgave for virksomhedernes topchefer. Opgaven i Stevens gruppe handlede om ’resilient cities’.

Foruden NIRAS deltog hollandske Witteveen + Bos, svenske Tyréns og franske Artélia.

Young SEEN gav Steven som et ungt ledelsestalenter mulighed for at afprøve et internationalt, tværfagligt samarbejde og gav grobund for at skabe og udvikle et internationalt netværk.

Vil gerne inspirere andre

”Man kan beskrive Steven med mange ord, men et par ord er særligt beskrivende. Steven er nemlig et ordentligt menneske og en god relationsskaber. Selvom han er erfaren, er han også reflekterende og spørger altid andre om gode råd og er opsøgende for at få ideer og verificerer sine egne ideer, før han eksekverer,” siger forretningschef i NIRAS Lene Holst Kjærgaard.

”Steven har potentiale til at udvikle sig som leder, idet han brænder for at inspirere andre og på et tidspunkt selv nå dertil, hvor han er med til at udvikle andre unge talenter. Steven er vild med at skabe og gøre en forskel, og vi giver ham vores bedste anbefalinger,” siger koncerndirektør for Byggeri i NIRAS Mads Søndergaard.

Lene Holst Kjærgaard og Mads Søndergaard stod for arbejdsgiverens bidrag til indstillingen.

Vinderen kåres den 1. marts 2018

Vinderen bliver kåret på FRI’s årsmøde den 1. marts 2018. Prisen består – ud over æren – af deltagelse i FIDIC Young Professional Management Training Programme.

Top 5 indstilles alle til den europæiske konkurrence EFCA Young Professionals, hvor de vil konkurrere mod unge rådgivere fra resten af Europa.

Læs mere om indstillingen.