Train station
To nye krydsningsspor på Kongsvingerbanen i Norge skal skabe bedre muligheder for særligt de lange godstog, der kører på ruten.
Nyhed

Nye krydsningsspor forbedrer godstransport i Norge

NIRAS har igen underskrevet kontrakt med Bane NOR. Denne gang lyder opgaven på at udføre den tekniske detailplan for nye krydsningsspor på Kongsvingerbanen.

10. jul 2019

På Kongsvingerbanen, der går mellem Lillestrøm og Kongsvinger i Norge, er der i dag store udfordringer med kapaciteten for lange godstog. Udfordringer, der sætter begrænsninger for, hvor meget gods der kan transporteres på jernbanen i dag.

Nu skal der etableres to krydsningsspor ved hhv. Bodung og Galterud. Sammen med et hold af dedikerede samarbejdspartnere har NIRAS – som hovedrådgiver – vundet opgaven med at udføre den tekniske detailplan for krydsningssporene ved Bodung og Galterud.

Projektet løber fra nu til august 2020. Målet er at gennemføre projektet med mindst mulig forstyrrelse af den daglige togdrift, og der vil derfor være særlig fokus på at begrænse behovet for at afspærre sporrene, mens projektet udføres.

Samarbejder er nøglen til succes på det norske marked

I april vandt samme rådgiverhold den tekniske detailplan for krydsningsspor på Gjøvik-banen ved Reinsvoll Station under en af flere rammeaftaler med Bane Nor.

”Det nye projekt er endnu et bevis på NIRAS’ stærke position i markedet for infrastruktur i Norge og ligger fint i forlængelse af vores overordnede strategi,” fortæller afdelingsleder Theis Tarp Rasmussen og fortsætter:

”Særligt to forhold bidrager til vores succes på det norske marked: Dels langvarige og tillidsfulde samarbejder med andre rådgivere, der hver især bidrager med deres specialkompetencer og dermed sikrer kunden et stærkt, sammentømret team af rådgivere. Dels et stærkt internt samarbejde i NIRAS, hvor vi på tværs af afdelinger og landegrænser lykkes med et gnidningsfrit samarbejde hvor fokus er på kundernes projekter og fælles succes.”

Det samlede rådgiverhold består af:

  • NIRAS
  • Dr. Techn. Olav Olsen
  • Asplan Viak
  • NGI
  • Norsk Jernbanesikkerhed
  • SAAHA arkitekter
  • Rasmussen & Strand
  • Safetec
  • Scansurvey

Læs mere om NIRAS og de norske jernbaneprojekter

Strategi giver pote: nye, norske kontrakter inden for jernbaner er i hus

Nyt norsk jernbaneprojekt: NIRAS har underskrevet ny kontrakt med Bane NOR

Eksport af dansk know-how skal øge sikkerheden ved jernbaneoverkørsler