Ny storordre: NIRAS bider sig fast i norsk infrastruktur

NIRAS Norge har landet endnu en ordre på at udforme udbudsdokumenter til en norsk vej-opgradering. Ordren cementerer NIRAS som spiller på det norske infrastruktur-marked.

03. feb 2017

Der er godt nyt, hvis du plejer at flyve til Norge for at stå på ski i Geilo. Den smalle, usikre landevej E16 mellem Roa nord for Gardemoen og Hønefos skal nemlig opgraderes til det, vi i Danmark kalder en 2+1-vej, og NIRAS Norge skal stå for udbuddet til totalentreprisen samt være bygherrerådgiver på projektet.

Den nye vej bliver ca. 14 kilometer lang, og ordren indbefatter to motorvejskryds og 13 broer, heraf to større broer som forventes udført som frit frembyg. I tillæg er der optioner på at udføre støjberegninger samt at detailprojektere to mindre, tilstødende vejprojekter.

Vild jubel på Oslo-kontoret

Nyheden vækker glæde på NIRAS’ kontor i Oslo.
”Der var vild jubel, da mailen kom. Alle var opstemte over at starte 2017 på den måde,” siger Janne Aas-Jakobsen, der er direktør i NIRAS Norge.

Det norske Vegvesen har vurderet opgaven til omkring 28.000 timer. Ud over NIRAS Norge involveres i bedste tværfaglige ånd også eksperter fra NIRAS’ danske infrastrukturdisivion, og derudover er Dr. techn. Olav Olsen A/S, Ing. Rasmussen & Strand A/S og Structor Oslo AS med som underleverandører.

Ordren er det andet store vejprojekt, NIRAS lander i Norge. I maj 2015 kom den første ordre på reguleringsplaner til den vestlige hovedfærdselsåre E39 lige syd for Stavanger. Det var blandt andet denne reference, der bragte NIRAS øverst på skamlen igen,” siger markedschef Theis Rasmussen fra NIRAS.

”Vores tilbud var ikke billigst – vi leverede simpelthen bare de bedste kompetencer. Som det eneste firma i udbuddet fik vi maksimum point både på kompetencer og på referencer,” siger Theis Rasmussen. 

Ordre nummer to er lige så vigtig som nummer et

Med ordren er der lagt op til, at NIRAS nu for alvor er klar til at erobre det store norske infrastruktur-marked:
”Det er altid vigtigt at få den første ordre, men den næste er lige så vigtig: Nu beviser vi, at NIRAS er en seriøs spiller på det norske infrastrukturmarked,” siger Theis Rasmussen.

Samme toner lyder fra Janne Aas-Jakobsen:

”Ordren er et perfekt udgangspunkt for at bygge videre på NIRAS’ infrastruktursatsning i Norge. Den er et vigtigt strategisk signal, da vi nu også får lettere ved at rekruttere de dygtige medarbejdere, som vores vækstambitioner forudsætter,” siger hun.

Se visualiseringsvideo af vejstrækningen