3D of CIS and football fields

NIRAS valgt til international skole i Nordhavn

Copenhagen International School har valgt NIRAS, C.F. Møller og NCC til at opføre ny skole i Københavns Nordhavn. En partneringaftale og et fælles projektkontor bliver bærende elementer i at få projektet klar til tiden.

19. mar 2014

En stram tidsplan, en havneudvidelse og en kompliceret konstruktion.

Det er bare nogle af de udfordringer, der venter NIRAS, arkitektfirmaet C.F. Møller og entreprenøren NCC, som netop er blevet valgt til at bistå Ejendomsfonden Copenhagen International School, ECIS, med at opføre skolen CIS Nordhavn.

Skolen kommer til at ligge prominent placeret i Københavns nye bydel Nordhavn, hvor hængende haver og flydende øer bliver integreret i den i alt syv etager høje skole.

Godt indeklima sikrer elevers indlæring

NIRAS leverer samtlige ingeniørydelser inklusive koordinering, vurdering og beregning af brandforhold, miljøforhold og energi. NIRAS står også for de ingeniøropgaver, der knytter sig til, at bygningen skal opføres direkte på en havnefront, som skal udvides og i et område, der endnu er i sin vorden. Endelig er der stor fokus på at give bygningen det optimale indeklima, der er en vigtig forudsætning for, at elevernes indlæring er i top.

”Vi har behov for at trække på rigtig mange af vores kernekompetencer for at løse denne spændende opgave. Det er altid fantastisk at være med i et projekt, som har denne kompleksitet og størrelse, og som stiller store krav til samarbejdet,” siger teamchef Andrew Ferguson Dunn fra NIRAS.

Fælles projektkontor giver fonde ro i maven

For at imødegå udfordringerne har de tre virksomheder indgået en såkaldt partneringaftale, hvor de fra starten ved hjælp af åbenhed, dialog og gensidig tillid sætter projektet i centrum. På den måde undgår man, at eventuelle uoverensstemmelser går ud over tidsplan og økonomi.

”ECIS har valgt at gennemføre bygningen af CIS Nordhavn i et partneringforløb for at sikre en optimal dialog og nærhed mellem arkitekt, ingeniør, totalentreprenør og bygherre. Partneringfasen sikrer os som bygherre det bedste udgangspunkt for at være en aktiv part i den konkrete afvejning at de arkitektoniske, funktionelle og tekniske forhold over for de økonomiske konsekvenser,” siger formand for Ejendomsfonden Copenhagen International School, John Bo Jacobsen.

En anden måde at sikre et godt samarbejdsklima er det fælles projektkontor, som parterne allerede har taget i brug. Kontoret ligger øverst i nabobygningen med flot udsyn over den kommende byggeplads, hvilket gør det muligt at følge udviklingen fra nærmeste hold.

Copenhagen International School i Nordhavn skal samle skolens nuværende aktiviteter i Hellerup og på Østerbro i en ny fælles international skole, der udvider kapaciteten fra 800 til ca. 1.200 elever i alderen fra 3 til 19 år. Den nye skole forventes klar til indflytning i august 2016.