Two men standing next to a man and woman who are shaking hands
NIRAS' Tor Lundström (venstre) og Anne Vest Andersen sammen med Paddy Abbott, adm. direktør for LTS (midten), og John Mayhew, LTS operationsdirektør
Nyhed

NIRAS styrker sin rådgivning inden for bæredygtig udvikling og udviklingsbistand med overtagelsen af skotske LTS International

Stærke fælles værdier og en fælles vision om at skabe bæredygtige løsninger på nogle af de største globale samfundsmæssige udfordringer er udgangspunktet for, at NIRAS og LTS International Ltd. nu slår sig sammen.

12. okt 2018

NIRAS overtager den skotske konsulentvirksomhed LTS International. Både LTS og NIRAS ser det nye strategiske partnerskab som et vigtigt skridt hen imod at styrke udviklingen af bæredygtige løsninger til markedet for udviklingsbistand yderligere: "Vi er glade og stolte over, at de to organisationer, der hver især har 45 års erfaring i at levere solide, bæredygtige løsninger inden for udviklingsbistand, nu forener deres aktiviteter", siger Paddy Abbot, der er administrerende direktør for LTS.

Verdensmålene: et stærkt pejlemærke

NIRAS arbejder overordnet på at øge sit bidrag til bæredygtig udvikling og tilslutter sig FN’s ambitiøse dagsorden for verdensmålene. Sammenlægningen skaber en ny stor aktør inden for rådgivning om udviklingsbistand, som i endnu højere grad end hidtil kan skabe bæredygtige løsninger på nogle af de største globale samfundsmæssige udfordringer.

Netop dét har været en afgørende faktor for LTS: "Som en del af NIRAS kan LTS positionere sig som et globalt selskab med ekspertise, ressourcer og forbedret kapacitet til at støtte vores kunder på lang sigt", siger forretningsudviklingschef for LTS, Scott Geller, der fremadrettet bliver en del af ledelsen for udviklingsbistand i NIRAS. Han fortsætter: "Vi tilslutter os NIRAS’ forretningsmodel og ikke mindst måden at arbejde med FN’s 17 verdensmål. Vi sætter samtidig stor pris på at kunne læne os op ad NIRAS’ mange ekspertiser, integritet og professionelle tilgang til projekterne".

Gensidigt supplement til eksisterende kompetencer

Sammenlægningen skaber også spændende muligheder for at supplere LTS' kompetencer inden for projektledelse og styrke fagligheden inden for områder som ligestilling og menneskerettigheder, arealforvaltning og udvikling af den private sektor i udviklingslandene.

For NIRAS betyder det, at man kan bygge videre på de to organisationers fælles styrker. Som Tor Lundström, chef for NIRAS Development Consulting, forklarer: ”LTS er en succesfuld og hurtigt voksende konsulentvirksomhed med et stærkt ry for at levere ydelser af høj kvalitet. Deres troværdighed er i top, og vi byder deres team velkommen hos NIRAS. Sammenlægningen giver os adgang til nye markeder, kompetente og dedikerede medarbejdere og ikke mindst ekspertiser, der komplementerer vores godt – og det vil i den grad gavne vores kunder."

Den fremtidige platform

LTS’ 50 medarbejdere bliver en del af NIRAS’ Development Consulting-enhed. LTS, der i 2017 blev kåret som en af Skotlands hurtigst voksende virksomheder, vil fortsætte deres virksomhed under det nuværende navn og fra deres nuværende kontorer i Skotland, Kenya og Malawi.

Om NIRAS og LTS

NIRAS er blandt Skandinaviens førende rådgivende ingeniørvirksomheder. NIRAS blev grundlagt i 1956 med rødder tilbage til 1912 og ejes af NIRAS ALECTIA Fonden. Virksomhedens  2.200 medarbejdere, der er fordelt på 51 kontorer i 27 lande i Europa, Asien, Australien, Afrika og Sydamerika. NIRAS Development Consulting arbejder for bæredygtig udvikling. På baggrund af over 40 års erfaring tilbyder enheden i dag skræddersyede løsninger og videregiver kompetencer, som hjælper med at mindske fattigdom, fremme inkluderende økonomisk vækst, fremme retfærdige samfund, begrænse klimaforandringer, opbygge institutionel kapacitet, sikre ejendomsrettigheder, øge fødevareforsyningssikkerheden og implementere CO2-venlige energistrategier.

LTS International er en britisk-baseret konsulentvirksomhed, der blev etableret i 1973 for at understøtte bæredygtig udvikling over hele verden. LTS har i løbet af de seneste 45 år oparbejdet betydelige kompetencer inden for evalueringer, klimaforandringer, forvaltning af jord- og naturressourcer samt reduktion af CO2-udledning. LTS har stor erfaring med at arbejde for den britiske regerings udviklingsprogrammer, såvel som andre bilaterale og multilaterale donorer, NGO'er og private fonde. LTS fokuserer på nogle af verdens mest kritiske globale udfordringer.

Mere information

Tor Lundström, chef, NIRAS Development Consulting, telefon +46 85455 3317, e-mail tlu@niras.com

Paddy Abbot, adm. direktør, LTS, telefon +44 131 440 5500, e-mail paddy-abbot@ltsi.co.uk