NIRAS rådgiver staten New York om offshore-vind

03. nov 2016

Hjelmsted Consulting og NIRAS skal rådgive staten New York om den strategiske planlægning og udbudsstrategi i forbindelse med nogle af de første føderale udbud af områder til at etablere havmølle-parker på den amerikansk østkyst. Kontrakten er indgået med den myndighed på området, som står for udbuddene, NYSERDA - New York State Energy Research and Development Authority. Kontrakten omfatter også evaluering og udvikling af statens masterplan for offshore-vind, som NYSERDA ligeledes er ansvarlig for.

Det skal være attraktivt at byde

”Vi er overbeviste om, at NIRAS i samarbejde med Hjelmsted Consulting vil kunne give et yderst værdifuldt bidrag til at udvikle offshore-vind i New York ved at overføre de danske og europæiske erfaringer på området til USA. Vi vil kunne understøtte New York i at opnå lave priser på havmølleparkerne blandt andet ved at hjælpe med at minimere risiciene og skabe sikkerhed for de developers, der skal byde på de fremtidige udbud af havmølleparkerne. Vi vil arbejde for, at gøre det attraktivt for developers at bygge offshore-vind-parker samtidig med, at der tages størst mulige hensyn til miljøet og de mange interessenter,” siger Pernille Skyt, markedsdirektør i NIRAS.

Udkastet til masterplanen er netop offentliggjort, og staten New York fokuserer i første omgang på at udvikle et 320 km2 stort område ud for New York og på sigt på et langt større havområde. I en dansk sammenhæng kan NYSERDA’s aktiviteter sammenlignes med Energistyrelsens, hvis projekter NIRAS har arbejdet med i mange år.

Naturligt at være blandt de første

”For både Hjelmsted Consulting og NIRAS er det naturligt at rådgive omkring strategi, planlægning og de efterfølgende faser inden for offshore-vind til Nordamerika på baggrund af den store erfaring, vi har fra især Europa, men også Asien, på området. Vi glæder os i NIRAS til at hjælpe den amerikanske offshore-vindindustri i gang og håber, at vi får lejlighed til at udvide vores aktiviteter i Nordamerika yderligere,” siger Pernille Skyt.

50 procent strøm fra vedvarende energi

Staten New York har netop offentliggjort en ambitiøs plan for at udvikle offshore-vindenergi som et led i et ambitiøst mål om, at 50 procent af statens strøm skal komme fra vedvarende energi i 2030.

Hjelmsted Consulting er en uafhængig dansk rådgiver, som NIRAS har indgået kontrakten med NYSERDA i et samarbejde med.