NIRAS prækvalificeret på 15-årig Femern-rammeaftale

Femern A/S har prækvalificeret NIRAS til udbud af to rammeaftaler om bygherrerådgivning og huskonsulentrådgivning på det tekniske område.

01. nov 2016

Femern A/S offentliggjorde i en pressemeddelelse mandag, at NIRAS er prækvalificeret som underrådgiver til både at byde på både opgaven som bygherrerådgiver og på rollen som huskonsulent på det tekniske område.

Opgaven som bygherrerådgiver løber i hele 15 år og har en værdi på op mod 855 mio. kroner, mens huskonsulentrollen løber i fire år til en værdi på 35 mio. kr.

På begge opgaver deltager NIRAS i et konsortium bestående af CH2M HILL United Kingdom med underrådgiverne NIRAS, Dr. tech. Olav Olsen AS fra Norge og Sellhorn Ingenieurgesellschaft mbH fra Tyskland. Den britiske lead i konsortiet indgår i den amerikanske CH2M-koncern, der med en omsætning på 37 mia. kr. er en af verdens største rådgivningsvirksomheder.

I selve udbuddet skal NIRAS’ konsortium dyste mod hhv. tre og fire konkurrenter, så intet er altså endnu afgjort.

”Vi er selvfølgelig glade for at være med i konkurrencen om at få opgaven. Det er en rigtig spændende opgave i og med, at det er en 15-årig rammeaftale, hvilket er en sjældenhed. Og fordi opgaven er så stor, vil der være rigeligt med arbejde til alle virksomhederne på det vindende hold,” siger infrastrukturdirektør Carsten Heine Lund til Licitationen.