NIRAS køber den tredje virksomhed i Norge

Bygherrerådgivning og udviklingsbistand får nu også lokal tilstedeværelse i Norge, og dermed fortsætter NIRAS med at forankre sine services lokalt i Norge.

22. okt 2015

NIRAS har købt 51 procent af aktierne i Oslo-virksomheden ENSI - Energy Saving International AS med option på at købe resten af aktierne.

”Vi har en ambition om vækst i Norge, og det ønsker vi bl.a. at opnå gennem opkøb. Det er jo herligt, at det lykkes,” siger direktør Allan J. Christensen:

”ENSI giver os mulighed for at udbyde endnu to forretningsområder i Norge med lokal forankring, nemlig bygherrerådgivning og udviklingsbistand,”  fortsætter han.

Glæde over mulighederne

ENSI ejes af de to stiftere, Trond Dahlsveen og Tor-Eigil Robertsen. De fortsætter begge i virksomheden som medarbejdere og glæder sig over de muligheder, som NIRAS-Gruppen giver ENSI.

”Vi er jo meget små, men har alligevel en lang og bred erfaring. NIRAS’ aktiviteter inden for udviklingsbistand og vi komplementerer hinanden vældig godt, og indenfor bygherrerådgivning bliver det også spændende at benytte NIRAS’ erfaring og kompetencer,” siger Trond Dahlsveen.

LÆS MERE Aalborg bag NIRAS’ etablering i Norge

8 af ENSI’s i alt 11 medarbejdere arbejder på Norges-kontoret, der ligger på Trondheimsveien i det nordøstlige Oslo. Heraf arbejder de fire med bygherrerådgivning og de tre med udviklingsbistand med fokus på energioptimering. Desuden er der en administrativ medarbejder. ENSI har også en medarbejder i Bulgarien og to i Rusland, som begge arbejder med udviklingsbistand.

Udviklingsbistand

 ”Tilstedeværelsen i Oslo er positiv i forhold til at øge vores fokus på NORAD som en vigtig kunde,” siger Tor Lundström, forretningschef i NIRAS med ansvar for aktiviteterne inden for udviklingsbistand.

”Samtidig er tilstedeværelsen på Balkan, i Østeuropa, og i Centralasien med til at styrke os gennem de kompetencer, netværk og referencer, som ENSI giver os,” tilføjer han.

Bygherrerådgivning
Samtidig styrker købet af ENSI NIRAS’s position i Norge inden for bygherrerådgivning.

”Vi er en skandinavisk bygherrerådgiver. ENSI er en vigtig brik for os i Norge og giver os flere muligheder i forhold til både offentlige udbud og det private segment. Samtidig ønsker vi at øge bemandingen i Norge yderligere,” siger Anders Kirk Christoffersen, forretningschef i NIRAS med ansvar for bl.a. bygherrerådgivningen.

Flere opkøb på ønskesedlen

Allan J. Christensen forklarer, at NIRAS’ ambitioner om opkøbsbaseret vækst i Norge ikke stopper ved købet af ENSI. NIRAS etablerede sig i Norge i 2012 gennem købene af de to virksomheder SMI og Promitek.