NIRAS-ingeniør er den bedste i Europa

Forretningschef Stefan Schmidt fra NIRAS vinder førstepris som årets Young Professional i den europæiske sammenslutning af rådgivende ingeniører, EFCA.

14. maj 2014

33-årige Stefan Schmidt fra NIRAS’ Aarhus-kontor vinder førsteprisen som årets Young Professional kåret af European Federation of Engineering Consultancy Associations (EFCA). Han vinder prisen for det innovative og bæredygtige projekt Truelsbjerg Vandværk, som NIRAS har været bygherrerådgiver på.

”Jeg er stolt over prisen, og ikke mindst over at jeg får den på baggrund af Truelsbjerg. Vi har haft et enestående godt og åbent samarbejde med Aarhus Vand og det vindende entreprenørteam i hele forløbet, som har været helt afgørende for, at vi sammen på en række områder fandt nye løsninger,” siger Stefan Schmidt.

Startede karrieren som 10-årig

I det daglige er Stefan forretningschef i NIRAS og med sig i bagagen har han en eksamen som diplomingeniør og årelang erfaring med vandsektoren. Han startede karrieren, da han som 10-årig hjalp til i faderens virksomhed, som byggede og reparerede vandforsyningsanlæg.

Adm. direktør Carsten Toft Boesen, NIRAS, ser det som en af årsagerne til, at Stefan Schmidt strøg helt til tops i den europæiske konkurrence.

”Stefans faglighed rækker helt ud i hjørnerne. Ingen er i tvivl om, at han ved, hvordan et vandværk er skruet sammen. Han sikrer den tætte dialog med kunderne, så problemer sjældent vokser sig store. Og oveni er Stefan en handlekraftig leder, der siger tingene lige ud – også når det er svært eller konfliktfyldt. Det sker altid fremadrettet og med respekt, og han er god til at få folk med,” siger han.

Ingeniørernes Gyldne Palme

Kombinationen af ledelsestalent, faglighed og kundeforståelse var allerede kernen i indstillingen, da Stefan Schmidt i foråret vandt den danske pris som Årets Unge Rådgiver i Foreningen af Rådgivende Ingeniører, og de samme elementer gik igen, da han blev nomineret til den europæiske pris.

”Prisen er for ingeniører, hvad Den Gyldne Palme i Cannes er for filminstruktører og skuespillere. Jeg synes, Stefan fortjener prisen og er stolt over, at vi har en europamester i vores virksomhed,” siger Carsten Toft Boesen.

Den officielle prisoverrækkelse foregår i Warszawa under EFCA’s årlige konference den 21. til 23. maj.