NIRAS tilkøber ekspertise i havøkologi

Et køb af britiske CMACS øger NIRAS’ kompetencer indenfor havøkologi, især om fisk og havpattedyr, og styrker NIRAS' erfaring med offshore vindenergi.

22. jul 2016

NIRAS har gennemført et opkøb af en britisk konsulentvirksomhed og ekspert i havøkologi, The Centre for Marine and Costal Studies, CMACS. Med hovedsæde i Liverpool, får NIRAS nu ti nye specialister, som bliver en del af det britiske team. Efter opkøbet består NIRAS’ britiske organisation af 35 marinekonsulenter baseret i Cambridge, Dorking, Glasgow, Isle of Man og Liverpool.

"Vi er optimistiske i forhold til at opnå succes på nye markeder i Storbritannien og i udlandet. CMACS tilfører os stærke kompetencer i marin økologi, især om fisk og havpattedyr, hvilket supplerer vores kapaciteter, som især er stærke indenfor ornitologi," siger Tim Norman, administrerende direktør for NIRAS Consulting Ltd, der er baseret i Cambridge.

Komplementære kompetencer

CMACS’ komplementerer med sine erfaringer og kompetencer NIRAS’ britiske miljøteam. CMACS er erfaren med økologiske og miljømæssige undersøgelser, analyse og fortolkning, at udarbejde VVM-redegørelser, udvikle og gennemføre afværgeforanstaltninger og overvågningsprogrammer samt rådgive om forvaltningen af naturressourcer. CMACS har også anerkendte specialister inden for dybhavs-bundforhold, analyser af fiske-bestande og observationer af havpattedyr. CMACS har drevet forretning siden 2005 og er dannet af specialister fra det berømte Port Erin Marine Laboratory på Isle of Man.

"Akkvisitionen er strategisk i og med, at det vil give os en stærk og omfattende kapacitet inden for hav- og kystøkologi at samle kompetencerne,” siger Tim Norman.

NIRAS etablerede sit første brohoved i Storbritannien i januar 2011, hvor NIRAS åbnede kontoret i Cambridge. Ambitionen var at styrke NIRAS som førende rådgiver indenfor offshore vindenergi.

NIRAS er en globalt førende rådgiver inden for offshore vindmølleparker og har været involveret i projekter på i alt 22 GW installeret kapacitet igennem en periode på mere end 25 år i Europa og Asien.