LEGO koncernen offentliggør planer for ny kontorbygning i Billund

Plads til arbejde og plads til sjov. Rum til samarbejde og rum til leg. Det er nogle af de essentielle elementer i det nye LEGO® bygningskompleks, som bliver et globalt samlingspunkt i LEGO hovedkvarteret i Billund.

06. jul 2016

LEGO bringer i dag følgende pressemeddelelse på deres hjemmeside:

Plads til arbejde og plads til sjov. Rum til samarbejde og rum til leg. Det er nogle af de essentielle elementer i det nye LEGO® bygningskompleks, som bliver et globalt samlingspunkt i LEGO hovedkvarteret i Billund.

Et klart og nytænkende udtryk for hvad LEGO® leg handler om. Det er én måde at beskrive den karakteristiske nye kontorbygning, som LEGO koncernen planlægger at bygge i Billund.

Fra arbejdspladser med fokus på samarbejde indenfor og til den offentlige park udenfor; fra den hjemlige og uformelle atmosfære i LEGO People House og til det storslåede og farverige rum i atriummet; fra arkitektoniske dele modelleret over velkendte LEGO elementer og til et inventar med klare farver og åbne rum, vil bygningen på alle måder have en særlig LEGO følelse.

”Vi vil have en karakteristisk kontorbygning, der tydeligt gengiver LEGO værdierne, og som klart udtrykker den kreative og innovative kultur vi har i virksomheden. Jeg er meget glad for, at vi nu kan præsentere vores vision for denne nye bygning, både til vores medarbejdere og til det omgivende samfund", siger Claus Flyger Pejstrup, Senior Vice President i LEGO koncernen og chef for LEGO hovedkvarteret i Danmark.

LEGO® People House som medarbejderne ønsker det

En essentiel del af den nye kontorbygning er LEGO® People House; et område der har faciliteter til en bred vifte af aktiviteter – alle baseret på input fra LEGO medarbejdere. Som sådan, vil den nye kontorbygning derfor tjene både som arbejdsplads og legeplads for LEGO medarbejdere. 

”LEGO People House skaber et unikt socialt miljø, som kommer til at fungere som et dynamisk, globalt samlingspunkt. Ikke kun for de medarbejdere, der arbejder i bygningen til dagligt, men også for de mange LEGO medarbejdere fra resten af verden, når de besøger Billund. Det kommer til at indeholde en masse spændende faciliteter, hvor medarbejdere både kan være fysisk aktive og også sociale med hinanden, både inden for og uden for arbejdstid. Det er vores klare hensigt, at atmosfæren skal være både uformel og inspirerende, så det bliver oplagt for medarbejdere at bruge tid sammen med deres kolleger fra resten af verden”, siger Claus Flyger Pejstrup.

Del af global ambition om fortsat vækst

LEGO koncernen beskæftiger mere end 17.000 mennesker i hele verden, hvoraf mere end 4.000 LEGO® medarbejdere fordelt på 35 nationaliteter arbejder i Danmark. De 4000 medarbejdere har funktioner inden for alt fra produktudvikling, marketing, produktion, ingeniørarbejde, kvalitet og meget andet. I løbet af de seneste år er antallet af medarbejdere i Billund steget markant; alene i 2015 kom der 250 nye medarbejdere til.
Så den nye kontorbygning vil bidrage til at løse det stigende problem med tilstrækkelig plads til de nuværende medarbejdere, men samtidig også bidrage til den fortsatte globale vækst:

”I de seneste år har vi nået ud til stadigt flere børn i hele verden med LEGO leg, samtidig med at vi har budt tusindvis af nye LEGO medarbejdere velkommen på lokationer i hele verden. Vi er midt i at udvide vores fabrikker i Mexico og Ungarn, og vi har åbnet globale kontorer flere steder i verden, lige fra London til Singapore. Nogle af disse har vi oven i købet allerede udvidet yderligere, siden de åbnede. Det er vores klare ambition at nå endnu flere børn i de kommende år. Derfor er det både naturligt og vigtigt, at vi også udvider her i Billund, som jo er og vil blive ved med at være det dynamiske hovedkvarter for LEGO koncernen”, siger administrerende direktør for LEGO koncernen Jørgen Vig Knudstorp.

Fakta:

Ny kontorbygning i Billund

Areal: 52.000 m2
Arkitekt: C.F. Møller
Rådgivende ingeniør: NIRAS
Bygherre: KIKRBI A/S

Bygningen vil have en arkitektonisk form, der giver optimalt dagslys for alle kontorarbejdspladser. Derudover er den konstrueret med henblik på at sikre lavt energiforbrug og med berigelse af strukturen med interne og dog udendørs gårdhave-områder. Den nye kontorbygning er en del af den samlede udviklingsplan for Billund Kommune.

Kontorer:

Selvom LEGO koncernen i adskillige år har været godt repræsenteret verden over gennem lokale salgskontorer, styrkede virksomheden yderligere sin ambition om at globalisere ved at offentliggøre intentionen om at etablere et antal globale kontorer. På nuværende tidspunkt har LEGO koncernen fem globale kontorer rundt i verden:

Billund, Danmark
Enfield, Connecticut, USA
London, Storbritannien
Shanghai, Kina
Singapore

 

 

Læs hele LEGOs pressemeddelelse her.