Aerial view of bridge connecting central Copenhagen with Christianshavn
Lille Langebro forbinder Indre By med Christianshavn og Islands Brygge. Billede: Michael Levin
Nyhed

Kom til indvielse af Lille Langebro den 14. august

Lille Langebro er åbnet for offentligheden og bliver officielt indviet onsdag den 14. august kl. 14.00. Alle er velkomne til arrangementet, der byder på taler af blandt andet Københavns overborgmester Frank Jensen, jazz og gratis sejlads.

07. aug 2019

København har fået en ny inderhavnsbro til cyklister og fodgængere. Lille Langebro åbnede allerede for offentligheden den 1. juli, men indvies officielt onsdag den 14. august.

Den 175 meter lange bro er skænket i gave til Københavns Kommune af Realdania og løber parallelt med den tungt trafikerede Langebro på den nordlige side af broen. Den forbinder Indre By med Christianshavn og Islands Brygge og genskaber den første Langebro-forbindelse fra 1600-tallet, der netop gik mellem Vester Voldgade på den ene side og Langebrogade på den anden.

Broen består af fire brofag, hvoraf de to centrale drejer om deres egen akse, når skibe skal forbi.

Ingen bro uden kryds
NIRAS har været med til at projektere broen, moduleret underbygningen af broen i 3D og stået for myndighedskontakt – herunder kontakt til havnemyndigheder, ledningsejere og Københavns Kommune.

NIRAS har som bygherrerådgiver derudover haft til opgave at analysere broens trafikale konsekvenser for krydset mellem Christians Brygge og Vester Voldgade. Forventningen er, at op mod 10.500 mennesker dagligt vil krydse broen, og derfor har krydset undergået en ombygning for at blive klar til den øgede belastning.

Projektmedarbejder Thomas Ravn Møller er meget tilfreds med projektet: ”Det har været rigtig spændende at arbejde på et projekt, som kommer så mange borgere til gode. Vi er glade for at se det færdige resultat. Det er blevet en rigtig smuk bro.”

Indvielse med taler, musik og sejlads
Onsdag den 14. august bliver Lille Langebro indviet mellem kl. 14 og 18, og alle er velkomne.
Kl. 14.00 – 15.00 byder administrerende direktør i Realdania By & Byg Peder Cederfeld velkommen, hvorefter der er taler ved:

  • Københavns overborgmester Frank Jensen
  • Fungerende teknik- og miljøborgmester Karina Vestergård Madsen
  • Administrerende direktør i Mobilis DK Jan de Jong
  • Administrerende direktør i Realdania Jesper Nygård

Herefter er der snorreklip og gåtur over Lille Langebro.

Kl. 15.00 – 18.00 er der gratis familieaktiviteter i området omkring Lille Langebro og på Havnepromenaden:

  • Gratis sejlads under broen hver 30. minut fra Strömmas landingssted ved Havnepromenaden
  • Guidede ture over Lille Langebro og rundt i området hvert 15. minut ved DACs guider
  • Udskænkning af kaffe, saft og kage ved BLOX EATS
  • Uddeling af is på Langebrogade-landingen ved Ismobilen
  • DJ og jazz-trio
  • DAC inviterer til familieværksted i Educatoriet i BLOX. Her kan du bygge raketter i pap og meget andet under overskriften ”Rejs med BIG til Mars”. Adgang via legepladsen på Bryghuspladsen.

Alle er velkomne.