Hør om trends inden for ingeniørfaget på Jobtræf Aarhus 2017

Besøg NIRAS’ stand den 1. november 2017 på Navitas og bliv klogere på Conceptual Engineering, det digitale byggeri og Augmented Reality.

26. okt 2017

Når Jobtræf Aarhus 2017 slår dørene op, står en håndfuld NIRAS-ambassadører klar på Stand 32 for at fortælle om livet som rådgiver og svare på spørgsmål.

To af medarbejderne er:

  • Ronni Lundoff Stenløkke, konstruktionsingeniør og leder af Conceptual Engineering. Hans passion er at arbejde med mennesker, det digitale byggeris udvikling og de tidlige designfaser af et byggeri.

    ”Conceptual Engineering handler i bund og grund om at skabe den gode og rigtige dialog mellem arkitekter og ingeniører i de helt tidlige faser af et byggeri, så alle arbejder mod et fælles mål. Vi tænker holistisk og omformer ingeniørviden til koncepter, som både udfordrer og bidrager til de arkitektoniske visioner og derved skaber meningsfulde kvalitetsprojekter. Og så gør vi en dyd ud af at turde stille spørgsmålstegn ved de ting, vi gør – for tænk nu, hvis alternativet er fantastisk,” siger Ronni.

  • Bygningskonstruktør Dirk Sparboom, der beskæftiger sig med BIM og IKT. Building Information Modeling handler om, hvordan man bruger computerbaseret 3D-teknologi, når man projekterer, opfører og drifter bygninger og anlægsarbejder. IKT står for Informations- og KommunikationsTeknologi.

    ”I NIRAS ser vi BIM som én samlet datamodel. Det handler for os om at håndtere data på det rette tidspunkt og med de rette værktøjer. Vi står over for at indføre et nyt BIM/IKT-set-up, hvor alle vores processer og workflows er nøje beskrevet, siger Dirk. 

Nye trends inden for rådgivebranchen

Conceptual Engineering, det digitale byggeri og Augmented Reality (AR) er tre af de ingeniørtekniske trends, som NIRAS er førende inden for blandt rådgivere i Danmark.

Til Jobtræf kommer fremtidens ingeniører, cand.scient.er og maskinmestre. Det er et vigtigt signal, at NIRAS byder på de nyeste samarbejdsformer og teknologier i kampen om at tiltrække de bedste medarbejdere.

”Det gør vi konkret ved, at vores egne unge, dygtige medarbejdere er på standen og fortæller om deres arbejde i øjenhøjde med de studerende. Som noget nyt i år fremviser vi også den nyeste brug af AR, hvor man blander virkeligheden med BIM-modeller. Vi ser et stort potential i AR for at kunne visualisere BIM-modellerne på byggepladsen,” siger afdelingsleder i NIRAS Kåre Tinning, der også er på standen hele dagen. 

Vind droner, biografbilletter og VIP-besøg

Ingen jobmesse uden larm og lir. NIRAS har selvfølgelig også en konkurrence, og i år er der skruet op for antallet af præmier med biografbilletter og minidroner.

”Som noget nyt tilbyder vi vinderne, at de kan hente præmierne hos NIRAS i Ceresbyen på et bestemt tidspunkt. Besøget kombinerer vi med en selvfed præsentation af NIRAS og en rundtur på kontoret. Og så skal de selvfølgelig have noget godt at spise,” siger Kåre Tinning med et glimt i øjet.