IT-værktøj sikrer synergier hos forsyninger

Softwareværktøjet STRAP (STRAtegisk Platform)giver forsyningsvirksomheder overblik over, hvordan de forskellige ledningsnet har det. Værktøjet kan regne ud, hvad en renovering vil koste. NIRAS har netop lanceret en ny udgave, så værktøjet nu dækker ledningsnettet for både vand, varme og afløb.

18. sep 2014

Hvornår bryder kloakken under Algade sammen? Skal vandforsyningen til industrikvarteret renoveres? Er varmetabet i fjernvarmerørene så stort, at det kan betale sig at skifte dem? Alt det kan it-værktøjet STRAP give svar på. STRAP-systemet for varme- og vandforsyning blev lanceret i 2012. Og nu har en ny lillebror, STRAP-Afløb, netop set dagens lys.

Besparelse og mindre besvær

Det nye værktøj er udviklet i tæt samarbejde med Hillerød Forsyning og Lyngby-Taarbæk Forsyning, der har erfaringer med forgængerne i STRAP-familien. Projektkoordinator og spildevandsingeniør Lars Juul Hansen fra Hillerød Forsyning ser STRAP-Afløb som et oplagt værktøj, der både kan spare borgerne for besvær og sikre besparelser.

LÆS MERE Hillerød forsyning sparer borgerne for besvær og sikrer besparelser

”Hvis man skal skifte belægning på en vej, kan vi umiddelbart se, hvordan kloaknettet har det, og om vi skal med i projektet og skifte kloakledninger i samme omgang. STRAP er et værktøj, der gør det lettere at arbejde med langsigtede planer og skabe en sammenhængende plan for udskiftninger af de forskellige ledningsnet. Det giver god økonomi og langt bedre service, når vi ikke kommer og graver den samme vej op flere gange med kort varsel,” siger han.