Sådan renoverer du dig til færre indbrud

Udlændinge-, integrations- og boligminister Inger Støjbjerg lancerer en værktøjskasse, der samler de bedste redskaber til at sikre sig effektivt mod indbrud.

31. aug 2015

Indsatsen for at nedbringe antallet af indbrud i Danmark skal forstærkes.

Ved at offentliggøre et brugervenligt katalog til indbrudssikring i det almene byggeri og øvrige byggeri giver udlændinge-, integrations- og boligminister Inger Støjberg nu opskriften på, hvordan vi bringer antallet af anmeldte indbrud yderligere ned og styrker indsatsen på indbrudsområdet herhjemme.

”Det er helt uacceptabelt, at danskerne ikke kan være trygge i eget hjem - især når der er nemme løsninger i forhold til at sikre sig mod indbrud. Vi skal simpelthen gøre det sværere for indbrudstyvene. Nu har vi samlet de bedste erfaringer med indbrudsforebyggelse i en værktøjskasse, som alle danskere kan bruge. Værktøjskassen udgør et vigtigt redskab, som kan supplere politiets indsats på indbrudsområdet. Samtidigt sætter vi gang i tre store forsøg med indbrudsforebyggende foranstaltninger i det almene byggeri,” siger Inger Støjberg i en pressemeddelelse på ministeriets hjemmeside.

Indbrudssikre døre og vinduer

Af værkstøjskassen fremgår det bl.a., at indbrudssikrede døre og vinduer i mange tilfælde afholder indbrudstyve fra at forsøge at begå indbrud, fordi risikoen bliver større. Derfor er det en god idé at indbrudssikre vinduer og døre. Dette kan gøres både billigt og enkelt. Værktøjskassen har et bredt sigte og kan anvendes både i det almene byggeri og i det øvrige byggeri.

Ministeriet vil nu bruge erfaringerne i forbindelse med en række indbrudsforebyggende forsøgsprojekter i tre almene boligområder.

Læs mere om sikring her. 

Om indbrudsprojektet

Der er i tæt samarbejde med Landsbyggefonden udvalgt følgende tre almene boligområder til gennemførslen af tre pilotprojekter:

  • Korsløkkeparken i Odense, Fyns Almennyttige Boligselskab
  • Hjortegården i Herlev, Boligforeningen 3B
  • Klyngen i Greve, Sydkystens Boligselskab

Fælles for de tre almene boligområder er, at de står over for en renovering, og at de har oplevet problemer med indbrud.

Primo 2015 indgik ministeriet en kontrakt med NIRAS om at undersøge udenlandske erfaringer med indbrudsforebyggelse og gennemføre tre indbrudsforebyggende pilotprojekter i forbindelse med renovering af almene boliger. Tidsperioden for den samlede opgave er 2015-2017 og er finansieret af Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet med 900.000 kr.

LÆS MERE Renovering skal forhindre indbrud i almene boliger

Resultaterne fra undersøgelsen af de udenlandske erfaringer med indbrudsforebyggelse er samlet i en værktøjskasse.
Værktøjskassen indeholder en oversigt over, hvilke tekniske og fysiske indbrudsforebyggende foranstaltninger, der er særligt virkningsfulde i forhold til indbrudsforebyggelse og med en prisoversigt.

En vigtig del af undersøgelsen er en detaljeret afdækning af erfaringer med at indbrudsforebygge i bl.a. Holland, England og Sverige og med en vurdering af at genbruge erfaringerne herfra i en dansk sammenhæng.

"De undenlandske erfaringer kobler vi med vores tværfaglige kompetencer i NIRAS, der foruden indbrudssikring omfatter viden om byplanlægning, renovering af almene boliger og om indbrudstyves adfærd", siger Frank Stenlien Hansen, projektleder i NIRAS.

LÆS MERE Sig hej til tyven, så går han igen

Hent 'Guide til mere trygge byer - byplanlægning der skaber tryghed' (PDF)