Adults and children running outside the NIRAS office building in Allerød.
En god blanding af medarbejdere og allerødborgere løb til fordel for Danske Hospitalsklovnes arbejde.
Nyhed

Fantastisk opbakning til NIRAS' første klovneløb i Allerød

Klovne, kager og kilometer. Stor klovnefest med NIRAS som vært i Allerød. Over 127 løbere i alle aldre var tilmeldt NIRAS’ klovneløb - og yderligere 25 trodsede varmen og efteranmeldte sig på dagen.

04. jun 2018

En god blanding af lokale allerødborgere og NIRAS-medarbejdede løb søndag den 3. juni 2018 klovneløb til fordel Danske Hospitalsklovne.

Hospitalsklovnen Victor underholdt før, under og efter løbet og spredte smil og latter. Bl.a. bød den populære klovn fra Hillerødhospitals Børneafdeling for en sjov og meget anderledes opvarmning og gav medaljer og high fives, når løberne kom i mål. Han stod også for lodtrækningsgaver fra Lego og Lirum Larum Leg.

Cheval Blanc sponserede skøn klovne-middag

Alle løbere fik en rød klovnenæse og en medalje, og NIRAS’ kantineleverandør Cheval Blanc bød på 150 klovne-muffins, frugt, sodavand, pølser og isvafler - et klovnemåltid med maner.

Klovneløbs-ruten var på en kilometer rundt om NIRAS’ kontorhus og for hver ekstra runde, deltagerne løb, sponserede NIRAS 10 kr. Det betød, at der opstod en fantastisk fællesstemning om at gøre en ekstra indsats, og over 50 deltagere løb tilsammen 111 ekstra runder. For den flotte indsats rundede NIRAS beløbet op, så det lød på 5000 kr.

Alle indtægterne fra dagen gik ubeskåret til Danske Hospitalsklovne. Med deltagergebyr, salg af støttearmbånd og NIRAS-donation blev der indsamlet ca. 16.000 kr.

Klovneløbet i Allerød var er ét af mere end 60 Klovneløb, der afholdes rundt omkring i hele landet i maj og juni måned. Alle Klovneløb er arrangeret af lokale frivillige.

Sidste år deltog over 12.000 løbere i Klovneløb landet over, og der blev doneret mere end 1.000.000 kr. til Danske Hospitalsklovne. Danske Hospitalsklovne arbejder på afdelinger over hele landet, hvor børn er indlagt. Danske Hospitalsklovnes arbejde eksisterer kun i kraft af private donationer og donationer fra fonde.

Om Danske Hospitalsklovne

  • Danske Hospitalsklovne besøger indlagte børn på alle landets 22 børneafdelinger og på børne- og ungdomspsykiatriske døgnafsnit
  • Hospitalsklovnene stilles gratis til rådighed og betales af foreningen
  • Der er i dag 45 hospitalsklovne tilknyttet Danske Hospitalsklovne
  • Otte nye hospitalsklovnelærlinge er i gang med 1 ½ års uddannelse til at blive hospitalsklovn
  • Hospitalsklovnen gør barnets indlæggelse og sygdomsforløb mere overskueligt gennem leg, humor og små magiske øjeblikke

Danmarks største sygehusrådgiver

NIRAS er Danmarks største sygehusrådgiver og er bl.a. ingeniørrådgiver på Rigshospitalets nye børnehospital BørneRiget – et børnehospital, hvor leg er en integreret del af behandlingen.

Siden 2008 har NIRAS vundet opgaver som bygherrerådgiver på blandt andet Aarhus Universitetshospital, Odense Universitetshospital, Rigshospitalet, Herlev Hospital, DNV Gødstrup, Skt. Hans hospital og på Region Hovedstadens to nye regionale sterilcentraler.

NIRAS er også involveret i opgaver på Universitetshospital Køge, Aalborg Sygehus og Kolding Sygehus.