Drone flying above of field

Dronerne indtager Folkemødet

Hvad er de mest oplagte muligheder med den nuværende droneteknologi? Og hvad er forsikringsbranchens holdning til droner? NIRAS deltager sammen med Forsikring og Pension på Folkemødet 2014.

10. jun 2014

Brancheforeningen Forsikring & Pension har inviteret NIRAS og de nye intelligente klimatilpasningshjælpere – dronerne til Folkemødet på Bornholm.

”Nye klimaudfordringer kræver nye løsninger og nye samarbejder. En mulighed er at finde nogle af svarene fra luften. Forsikring & Pension og NIRAS har et fælles ønske om at få afprøvet nye ideer, der tegner til at kunne blive til gavn for de skadelidte. På Folkemødet tager vi snakken om, hvornår det giver mening at bruge dronerne og ikke mindst vise, hvad de kan,” siger underdirektør i Forsikring & Pension Torben Weiss Garne.

Droner med nye øjne

Fra NIRAS deltager seniorspecialist Søren Rolin med en air robot under armen. Med sig har han også markedschef inden for klimatilpasning i NIRAS, Henrik Lynghus, som vil fortælle, hvorfor NIRAS ser et enormt potentiale i droner: Luftbårne sensorer kan effektivisere alt fra opmåling af kirkegårde, kyster og kulturminder – og skånselsløst dokumentere skaderne, når orkaner og oversvømmelser sætter ind.

LÆS MERE NIRAS går i luften - indvier droneflyveplads

”Vi ser et stort potentiale i at hente værdifulde data med dronerne og derefter tolke dem intelligent, så vi kan foreslå nye løsninger, bedre arbejdsgange og mere korrekte beregninger. Vi taler om effektiviseringer og besparelser i stor skala. Det er ikke overvågning, men teknologi på en ny og absolut effektiv måde,” siger Henrik Lynghus.

”Droneteknologi giver mulighed for et hurtigt overblik over situationen ved større skadehændelser. En drone kan give et hurtigt og præcist overblik over vandstandene efter skybrud og haglskader på marker. Det gør det lettere at fastslå skadernes omfang og lettere at give de skadelidte bedre vejledning om skadebegrænsning,” siger Torben Weiss Garne.

Hvor og hvornår?

Arrangementet foregår i Forsikring & Pensions telt i Allinge, Ydermolen, torsdag den 12. juni 2014, kl. 17:30-18:00.