Tom Heron, Senior Vice President Environment, Energy and Water
Tom Heron fylder 50 år fredag den 3. november.
Nyhed

Direktør med benzin, vind og bæredygtighed i blodet fylder rundt

NIRAS’ direktør i Aarhus Tom Heron fylder 50 år den 3. november 2017. Som direktør sidder han i førersædet, når det gælder bæredygtig udvikling. Det er der nemlig kunder og dygtige medarbejdere i.

03. nov 2017

Direktør i NIRAS Tom Heron fylder 50 år den 3. november 2017. Tom Heron er direktør for 430 ansatte på kontoret i Aarhus med koncernansvar for forretningsområderne energi, vand, miljø og informatik.

Han vendte sidste år tilbage til firmaet fra en stilling som teknisk direktør i Horsens Kommune, hvor han arbejdede i knap fem år. Bortset fra sin afstikker til Horsens har Tom Heron været hele sin karriere i NIRAS, siden han som ung, nyuddannet geolog i 1993 blev ansat på firmaets daværende kontor i Viborg.

Det store firmas muligheder med det lille firmas DNA

En af direktørens mærkesager er at sætte NIRAS i front, når det kommer til bæredygtig udvikling af vores byer.

”Hvad enten vi udvikler IT-værktøjer til den offentlige sektor, gør kloden grønnere med vores smarte energiløsninger, hjælper industrivirksomheder med at afskaffe skadelige kemikalier på en ordentlig måde, så ingen mennesker bliver syge eller giver vores kunder et miljømæssigt forspring ved at hjælpe dem med at bruge deres ressourcer klogt, så leverer vi de bedste, bæredygtige løsninger ved at kombinere vores faglighed på tværs. Jeg vil være med til at redde verden – eller i hvert fald bare en lille del af den. Og heldigvis for mig er det også helt afgørende for vores vigtigste kunder, at vi leverer projekter, der bidrager til den globale bæredygtige dagsorden,” siger han og fortsætter:

”Hvis vi ikke opfører os fornuftigt i forhold til de enorme, globale kriser, vi står overfor, ja så gider kunderne ikke at købe vores projekter, og medarbejderne gider ikke at arbejde hos os.”

Racende front loops i balance

Privat holder fødselsaren af at suse afsted på en motorcykelbane med næsten 300 km i timen, eller forsøge sig med front loopes på et surfbræt i Tenerife i 19 sekundmeter hård vind.

”Jeg går ikke så meget op i tallet. For mig handler det bare om at leve mit liv fuldt ud og gøre de ting, som jeg kan i de faser, jeg befinder mig i nu og her. Om tyve år kan jeg måske ikke ride på de store bølger og lave front loops. Men det kan jeg nu, så det gør jeg, ” siger Tom Heron.

I sin fritid og i sit arbejde er det vigtigt for Tom Heron hele tiden at være på vej og aldrig stå at stille. For ham handler rollen som direktør ikke om at styre driften. Som han selv siger det, er hans primære bidrag ”at cementere, at NIRAS ikke hugger i sten, men bygger katedraler”.

”Jeg har ikke kontrol over mine forretningsenheder og ledere. Jeg ved, at der er kontrol og overblik på det niveau, hvor der skal være det. Min rolle er at være tæt på markedet og på vores kunder. Og selvfølgelig at udvikle og sparre med vores lederteams. De skal ikke bare drive den forretning, vi har i dag, men også ruste deres enheder til at køre den forretning, vi vil være i morgen – et NIRAS med Skandinavien som hjemmemarked og med bæredygtige projekter over hele verden,” siger Tom Heron.