Three men from NIRAS sampling soil in snowy weather.
NIRAS foretager on-site analyse af forurenet jord på flere grunde i Sverige ved hjælp af det mobile Geoprobe boresystem.
Nyhed

Danske erfaringer med jordforurening gør en forskel på svensk marked i vækst

NIRAS har gennem mange år arbejdet med jordforurening i Danmark. Nu er turen kommet til Sverige, hvor markedet for undersøgelser og oprensning af jordforurening er i kraftig vækst.

29. aug 2018

Danmark har de seneste årtier haft stor fokus på jordforurening, men det er først inden for de senere år, at svenske myndigheder har rettet blikket i samme retning. NIRAS’ miljøafdelinger i Stokholm, Linköping og Malmö drager derfor stor nytte de danske erfaringer på området. I dag er NIRAS med i flere store rammeaftaler på området for jordforurening i Sverige, og det skyldes i høj grad, at NIRAS’ danske konsulenter over årene har opbygget en ekspertise på området.

”Det, at svenskerne har fået større fokus på jordforurening, har åbnet en dør for, at vi kan udnytte alle vores erfaringer fra Danmark i Sverige. I Danmark er vi længere end Sverige, hvad angår jordforurening. Af den grund har vi nu bidt os fast i markedet og har allerede vundet flere store sager i det svenske,” siger forretningschef i NIRAS i Danmark, Inger Asp Fuglsang.

NIRAS deler ud af sin viden på Nordrocs

Om to uger skal NIRAS’ eksperter i jordforurening deltage i konferencen Nordrocs 2018. En komite for konferencen har på baggrund af en række abstracts udvalgt NIRAS til at holde syv oplæg. I fællesskab vil danske og svenske kollegaer øse ud af deres viden fra de mange projekter, de har samarbejdet om. Forretningschef for NIRAS’ svenske miljøafdeling, Tomas Hjort, ser et stort potentiale i det svenske marked fremover.

”Takket være vores samarbejde på tværs af Skandinavien har vi gennemført adskillige projekter med metoder, der er både innovative og nye på det svenske marked. Flere af resultaterne vil vi præsentere på den forestående Nordrocs-konference i Helsingør. Dette tiltrækker både kunder og nye medarbejdere,” siger forretningschef, Tomas Hjorth og fortsætter:

”På samme måde som vi i Sverige benytter os af den værdifulde knowhow vores danske kolleger besidder, bidrager vi med vores viden inden for oprensning af sediment i havneområder på det danske marked.”

Nordrocs konferencen afholdes den 3.-5. september i Helsingør. På konferencen vil mange af de fremmeste rådgivere og forskere inden for jordforurening være repræsenteret. Oplæggene vil handler om alt fra bæredygtig jordhåndtering, tracerforsøg, utætte boringer til gasindtrængning og meget andet.