NIRAS topscorer hos Danida 8 år i træk

Der står NIRAS på 30 af de 136 millioner kroner, Danida i 2014 brugte på udviklingskontrakter. Dermed er NIRAS for ottende år i træk danmarksmester i udviklingsbistand.

25. feb 2015

Danmarks hovedrådgiver inden for udviklingsbistand hedder NIRAS. Også i 2014.

Ud af Danidas rådgiverbistand på i alt 136 millioner kroner i 2014 har NIRAS kontrakter for i alt 30 millioner kroner – eller knap en fjerdedel af det samlede beløb.

20 ud af de 30 NIRAS-millioner går til et projekt, der skal forbedre investeringsklimaet for landbrugssektoren i Tanzania. Resten af ordrerne inkluderer monitorering af et større udviklingsprogram i Nepal og en evaluering af Det Arabiske Initiativ, og dermed spreder NIRAS’ opgaver sig over det meste af Danidas område.

”Vi har et indgående kendskab til, hvad Danida efterspørger, så vi byder på det meste,” forklarer direktør for NIRAS International Consulting Denmark Sven Vejen Hindkjær på en telefonlinje fra Maputo i Mozambique, hvor han er i gang med en teknisk vurdering af støtten til veje i landdistrikter.

Topleverandør 8 år i træk

Det er det ansete internationale tidsskrift for udviklingsbistand Development Today, der for ottende år i træk kårer NIRAS som den Danida-leverandør, der løber med den største andel af de samlede opgaver.

”Med disse kontrakter […] fortsætter NIRAS med at dominere Danida-markedet i 2014,” skriver Development Today således i sin årlige opsummering af Danidas markedsaktiviteter.

Men at holde positionen som Danidas foretrukne i otte år er ikke en bedrift, der kommer af sig selv. Der skal både udvikles nye metoder og produkter, samtidig med at prisen skal være skarp:

”Det siger noget om, at vi i stand til at tænke nye tanker og gå nye veje, samtidig med at vi forbliver konkurrencedygtige. Langt de fleste ordrer vinder vi jo i et stærkt felt af internationale leverandører,” siger Sven Vejen Hindkjær.

Bistandsrådgivning er et voksende markedsområde for NIRAS. Den samlede årlige omsætning passerede sidste år en kvart milliard, hvilket er en fordobling på kun fem år.