Nyhed

Byggeriets rådgivningsfaser nu som tegneserie

Fra 40 tætskrevne sider til en tegneserie med otte billeder. NIRAS har kogt de forskellige trin i en byggeproces ned til en faglig tegneserie.

11. maj, 2016

Et billede siger mere end 1000 ord. Men gælder det også i forhold til komplekse, faglige processer?

Landskabsarkitekt Jeppe Goll fra NIRAS har formået at koge FRI og DANSKE ARKs Ydelsesbeskrivelser for Byggeri og Planlægning på 40 tætskrevne sider ned til otte tegninger.

Opgaven fik han af sin kollega projektchef Kristoffer Sardemann, som ønskede et visuelt produkt til at forklare de forskellige trin i en byggeproces for kunder og samarbejdspartere.

Afsæt i egne kolleger

For Jeppe Goll, der normalt visualiserer landskaber og bygninger i forbindelse med VVM for infrastrukturprojekter, var det en sjov og anderledes opgave.

"Det var en udfordring, for jeg er jo ikke en tegneserietegner. Nogle af personerne i tegneserien er karikaturer af kollegerne fra Byggeri, så nogen af dem kan man genkende på billederne. Men det vigtigste var at skabe nogle enkle billeder, som kunne fortælle en historie," siger Jeppe Goll. 

Projektchef: ‘Et lønsomt redskab’

Kristoffer Sardemann mener, at tegneserien både er sjov og lønsom, fordi den forklarer komplekse og til tider kaotiske rådgivningsfaser på en enkel måde.

"Når bygherren ikke er professionel kan det være en udfordring at blive enige om, hvad der forventes af os i de enkelte byggefaser og i hvilken detaljeringsgrad," siger Kristoffer Sardemann.

Tegneserien hjælper også medarbejderne til at have processerne mere på rygraden. Den hænger i plakatstørrelse på NIRAS' kontorer i Allerød og Aarhus, og den er også med i et paprør under armen ude til byggemøder hos kunderne. 

Se tegneserien her: (pdf)

Vil du vide mere?

Kristoffer Sardemann

Kristoffer Sardemann

Projektchef

Allerød, Denmark

+45 2948 3375

Se også