BIM-konkurrence ansporer til samarbejde på tværs af brancher

Projektér en kulturbygning med BIM-værktøjer på 48 timer. Samarbejd med arkitekt, entreprenør og betonproducent. Det er udfordringen for NIRAS’ BIM-team.

28. okt 2016

Klar, parat, start!

Onsdag den 2. november 2016 kl. 19:00 lyder startskuddet til ”Build CPH Live”, der er en 48-timers intensiv konkurrence i at projektere en given byggeopgave ved hjælp af BIM-værktøjer.

Fra NIRAS deltager BIM-specialisterne Salman Pey, Milad Tokhi, Stig Brinck, René Ginnerup Seidenfaden-Lassen og Mike Coombe.

På to dage skal ingeniør-holdet skabe det mest fantastiske projekt, hvad angår arkitektur, konstruktion og installationer såvel som bæredygtighed – og samtidig demonstrere godt samarbejde via BIM og mellem forskellige BIM-programmer.

Det eneste, holdet ved om opgaven, er, at det er en kulturbygning på en grund i København.

Hold på tværs af branchen

Samarbejdet i konkurrencen understreges af, at holdene skal bestå af virksomheder på tværs af byggebranchen. Således består NIRAS’ hold af deltagere fra M.T. Højgaard, Juul & Frost Arkitekter og Spæncom.

Branding og gode erfaringer

”Vi deltager i konkurrencen dels for at optimere samarbejde og kommunikation via OpenBIM, dels for at promovere os med BIM,” siger Salman Pey, der er BIM-chef i NIRAS.

I konkurrencen bidrager NIRAS med BIM og IKT-ledelse, design af konstruktioner og installationer, KS af fællesmodeller, Virtual Reality og 3D-kommunikation.

”Erfaringerne fra konkurrencen vil vi bruge til at optimere vores BIM-processer i forhold til, hvordan vi bruger IFC og OpenBIM,” siger Salman Prey.

Åbne filformater

Konkurrencen arrangeres af buildingSMART, som er en international non-profit organisation, der netop arbejder med at skabe åbne standarder for samarbejde i byggebranchen.

Konkurrencen vil fremvise mulighederne ved at arbejde med openBIM, hvor åbne filformater lader brugerne udveksle modeller og dermed viden, uden at skulle benytte samme software. Det gør det muligt at vælge de digitale værktøjer, som passer bedst til den enkelte virksomhed såvel som projektet.

Denne type ”Build Live”-konkurrencer har tidligere været afholdt af buildingSMART i mange andre byer, som fx Qatar, Sydney, London og Tokyo.

Konkurrencen afholdes i forbindelse med den internationale konference ”Nordic BIM Academy – Copenhagen 2016”, som løber af stablen den 2. til 4. november 2016 på Hotel Bella Sky i København.

Læs mere om konkurrencen, og følg den live på: http://nordicbimacademy.com/build-cph-live/