Afrikanske havneprojekter skaber vækst

Private investeringer skaber vækst i flere afrikanske lande. NIRAS oplever stigende omsætning og indtjening på store infrastrukturprojekter i Afrika.

06. jan 2015

Den afrikanske vækst smitter af på NIRAS’ bundlinje. Omsætning og indtjening stiger i projekter på det afrikanske kontinent, og på havneområdet henter NIRAS en betydelig del af omsætningen på det afrikanske marked.

”Der er en ny bølge i gang. Udviklingen i Afrika har bevæget sig i tre faser fra den rene gavebistand henover lånebistand og til i dag, hvor det i nogle lande er rent kommercielle projekter, der driver den stigende efterspørgsel i Afrika," siger adm. direktør Carsten Toft Boesen i NIRAS til Børsen 6. januar 2015.

LÆS ARTIKLEN I BØRSEN Afrika nyt marked for byggevirksomheder

Kvalitet fremfor pris i fokus

Efter mere end 40 år som rådgiver på store havneprojekter i Afrika har NIRAS i dag en solid position på det afrikanske marked. Og det er etablerede kontakter til storaktører som mineselskaber, olieselskaber og landbrugs- og industrivirksomheder, der er vejen til flere opgaver.

”Store opgaver kommer typisk ikke i åbent udbud, sådan som vi er vant til på hjemmemarkederne. Man vinder på stærke referencer – man skal have vist, at man har viljen og evnen til at agere overfor de lokale myndigheder,” siger markedschef for international infrastruktur i NIRAS, Carl Chr. Østergaard til Børsen.

Han fortsætter:

”Der er gode marginer på det afrikanske marked. Konkurrencen er ikke så hård, og de afrikanske bygherrer fokuserer ikke udelukkende på pris, som f.eks. er det typiske fokus på et europæisk projekt. Afrikanerne har kvaliteten af leverancen i fokus, og så er man parat til at betale lidt mere, hvis det er nødvendigt”.

I gennemsnit ligger honoraret på et havneprojekt 15 til 30 procent højere end på et sammenligneligt europæisk projekt.

LÆS MERE NIRAS firedobler kapacitet i kenyansk oliehavn