Aalborg bag NIRAS’ etablering i Norge

Med Aalborg som dansk ressourcecenter bygger NIRAS sin tilstedeværelse i Norge op. Efter to opkøb i Norge har NIRAS appetit på flere.

30. sep 2015

NIRAS har fået godt fat i det norske marked, hvilket bl.a. er sket ved at opkøbe den norske rådgivervirksomhed SMI energi og miljø i Stavanger på Norges Vestkyst.

I dag bruger ti medarbejdere fra NIRAS’ afdeling i Aalborg en stor del af deres arbejdstid som rådgivende ingeniører på at arbejde på projekter i Norge. For de fire er Norges-opgaverne et fuldtidsjob. De pendler fast hver uge til Stavanger, og også de øvrige kollegaer pendler i mindre grad til Stavanger. Desuden løses en væsentlig del af opgaverne i Norge fra kontoret i Aalborg.

Ekspansionen sker ud fra Aalborg på grund af den geografiske nærhed til Norge, og i Aalborg eksisterer der bl.a. på grund af samarbejdet i erhvervsorganisationen BusinessBroen et erhvervsmiljø orienteret mod Norge.

”Min opgave har været at få det startet op,” siger Jan Tang, projektchef og bygningsingeniør hos NIRAS i Aalborg. Han er i Stavanger fast hver tirsdag, onsdag og torsdag, og sådan har det været i et år nu.

Strategien for Norge

”Tanken er at skabe forretningsmuligheder i Norge ud fra et lokalt fundament. Det er rigtig vigtigt at have. Vi tager ikke ud til kunderne som en dansk virksomhed, men som en norsk virksomhed,” siger Lars Sloth, der som forretningschef i NIRAS har det overordnede operationelle ansvar for NIRAS’ etablering i Norge inden for miljørådgivning:

”Det åbner mange døre og giver os en optimal adgang både til myndigheder og kunder.”

Da NIRAS etablerede sig på det kommercielle marked i Sverige i 2008 var strategien den samme.

NIRAS har nu så godt fat i det norske marked, at NIRAS ikke som mange andre danske virksomheder i Stavanger har oplevet et tilbageslag på grund af faldet i olieprisen og den negative indvirkning, det har haft på byen. Stavanger er centrum for den norske olie- og gasindustri. I Stavanger arbejder NIRAS fx med at bygge Arkivernes Hus, som kan minde lidt om det danske Rigsarkiv. Her er bygherren offentlig og uafhængig af den aktuelle udvikling i olieprisen.

Krydssalg giver ekspansion

For Jan Tang har hverdagen udviklet sig til at være meget travl. Han er fra NIRAS’ Byggeafdeling, som i øjeblikket har ti forskellige byggeprojekter i Norge. Da NIRAS købte SMI, var den norske virksomheds aktiviteter koncentreret inden for miljø- og energiområdet, og det var også her, at virksomheden havde den faglige ekspertise. Siden opkøbet har NIRAS udnyttet mulighederne for krydssalg og brugt SMI’s kundebase og kontakter til at introducere byggeri som et nyt forretningsområde i Norge.

Fuld integration på tværs af lande

NIRAS’ organisering i forhold til markederne i Norge og Sverige adskiller sig fra den øvrige rådgiverbranche ved, at NIRAS’ organisation reelt og i dagligdagen er fuldt integreret på tværs af landegrænser. Medarbejderne samarbejder på kryds og tværs, hvilket NIRAS i øvrigt også gør i forhold til samtlige sine i alt 38 kontorer, der er fordelt på 26 lande i Europa, Asien og Afrika.

”Derfor er det fair at sige, at NIRAS er repræsenteret med over 1.400 ansatte i Norge, nemlig med alle sine medarbejdere – ikke kun de, der bor i Norge,” siger Lars Sloth.

Pendleriet koster

Ikke desto mindre er det strategien så vidt muligt at ansætte lokal arbejdskraft. Det er der mange fordele i. Så intensiv en pendling, som medarbejderne i Aalborg i øjeblikket har, er både en meget dyr måde at arbejde på – og personligt meget belastende.

”Jeg har arbejdet sådan i et år, og jeg giver det et år mere. Jeg kan ikke rigtig finde ud af, hvornår jeg holder fri,” forklarer Jan Tang. Pendleriet koster i forhold til ægtefælle og børn:

”Jeg er altid bagud hjemme, når jeg holder fri. Så skal jeg gå en ekstra tur med hunden og købe ind,” forklarer han. Samtidig understreger han, at det giver ham energi at være med til at bygge NIRAS’ forretning i Norge op.

”Så du må ikke få det til at se ud, som om at jeg beklager mig,” tilføjer Jan Tang.

NIRAS vil købe mere op

NIRAS er stadig ved at etablere sig i Norge.

”Vi er stadig i den fase, hvor vi investerer i det norske marked. Samtidig er vi kontinuerligt på udkig efter nye norske samarbejdspartnere til eventuelle opkøb,” siger Lars Sloth.

NIRAS har appetit på mere i Norge.