60 DTU-studerende fik feedback på deres CV

På DTU’s Karrieredage gav NIRAS fif til det gode CV. ”Det er rart at få gode råd, så man ikke står på bar bund,” siger ingeniørstuderende Matilda Camitz.

12. mar 2014

Hvordan giver du et interessant overblik i starten af dit CV? Og hvad skal du lægge vægt på, når du ikke kan liste års relevant arbejdserfaring? Det og mange andre spørgsmål fik studerende fra DTU svar på i to Karrieredage, som DTU’s Karrierecenter stod for i dagene den 11. og 12. marts 2014.

Det var tredje år i træk, at DTU’s Karrierecenter holdt Karrieredage, og flere gæster fra erhvervslivet var inviteret til både at holde oplæg, men også til at give individuel feedback på de studerendes CV’er, tale om kompetencer og sparre om projektideer.

NIRAS var blandt de inviterede og gav fif til kandidatstuderende deriblandt Matilda Camitz, der går på 1. semester af kandidatlinjen Engineering Management. Hun har før deltaget i Karrierecentrets arrangementer og været rigtig glad for det.

”Nu hvor jeg er begyndt på min kandidatgrad, interesserer det mig mere, hvad der sker i den ’virkelige verden’. Selvom man aldrig kan få et entydigt svar på, hvordan et CV skal se ud, så får man anbefalinger og gode råd, så man i det mindste ikke står på bar bund, men ved hvor man skal starte,” siger hun.

Et skridt tættere på arbejdsmarkedet

Rikke Bjerregård Jespersen, der er karrierekonsulent på DTU’s Karrierecenter, ser feedbacken som en mulighed, der kan bringe de studerende et skridt tættere på arbejdsmarkedet:

”Det er spændende for de studerende at møde det rigtige erhvervsliv. Det er vores mission i Karrierecentret at skabe en god overgang mellem studiet og arbejdslivet, og det kan et tilbud som CV-feedback være med til.”

Karrierecentret tilbyder til daglig at vejlede om ansøgninger, CV og jobsamtaler. Det er dog sjældent, at de kan nå at vejlede mere end to studerende om dagen. Det udgør en minimal procentdel af de 9.000 studerende, der går på DTU.

”Ofte må de studerende vente helt op til otte uger, før de kan få vejledning,” siger Rikke Bjerregård Jespersen.

På de to Karrieredage nåede 60 studerende at få vejledning af de inviterede virksomheder.

Fremtidens medarbejdere og kunder

Og NIRAS var lige så glad for at være inviteret til Karrieredagene.

”Vi benytter enhver lejlighed til at være en del af miljøet på DTU. Vi prioriterer at have den personlige kontakt med de dygtige studerende og skabe relationer. De er både blandt vores målgruppe som fremtidige medarbejdere, men lige så vel som kunder,” siger kommunikationspartner Susanne Junge.

DSE-messe 2014
Næste gang du kan møde NIRAS på DTU er under DES-messen den 09-10. april 2014. Du finder os på stand nr. 93.