5 gode råd: Sådan scorer du job på DSE-messen

Erfaren messe-rotte fortæller, hvordan du kommer hjem fra DSE-messen med andet end slik i muleposen.

23. mar 2015

Hvad er det egentlig, en virksomhed gerne vil have, og hvordan skiller du dig ud fra mængden?

Ingeniør Per Colding og teamchef Marianne Lanzky Otto – begge fra NIRAS’ Jernbaneafdeling - giver de studerende gode råd forud for årets DSE-messe.

Hvorfor deltager du?

Per er ingeniør fra 2011 og blev ansat i NIRAS samme år. Han betegner sig selv som en erfaren messedeltager og mener, at det vigtigste før en messe er at gøre sig klart, hvorfor man deltager.

”Er det for at få et studiejob, en fuldtidsstilling eller noget helt tredje,” lyder Pers første råd til messedeltagerne. Derudover lyder hans råd:

  • Vær målrettet: Udvælg virksomhederne med omhu, så du ikke bare går efter standen med det bedste slik eller går død undervejs, fordi du har besøgt for mange irrelevante stande.
  • Tænk ud af boksen: Drømmer du om at blive miljøingeniør, skal du ikke nøjes med at besøge store rådgiveres stand. Besøg også DONG og den mindre forsyningsvirksomhed. Måske de har noget interessant at byde ind med.
  • Vid mere om de mindre: Udnyt messen til at blive klogere på de mange mindre virksomheder, som man ellers ikke ville komme i kontakt med. Besøg deres stand – måske ligger de inde med din drømmestilling.
  • Sæt tid af: DSE-messen afholdes kun én gang om året, og det er din fremtid, vi taler om. Afsæt nogle timer til dit besøg og lad være med gå igen efter et kvarter, når muleposen er fyldt op med slik.

Mød NIRAS på messen

DTU’s Alumneforening har inviteret Marianne Lanzky Otto og Per Colding til at klæde messe-deltagere på, inden dørene bliver slået op den 25. marts 2015.

NIRAS deltager på messen med stand nr. 93 i hallen.

LÆS MERE: om at være ung i NIRAS