Field with solar heating system
Det 15.000 m2 store solvarmeanlæg i Vindblæs producerer mere end 6.000 MWh varme hvert år til Løgstør og omegn.
Nyhed

100 procent CO2-neutral varmeproduktion i Løgstør

På 10 år har Løgstør Fjernvarme opnået en 100 procent CO2-neutral varmeproduktion. Det har de gjort ved at tænke hele forsyningsnettet i Løgstør sammen fra første strategistreg.

15. jul 2016

Siden 2005 har AAEN Rådgivende Ingeniører, der nu er blevet en del af NIRAS, arbejdet med Løgstør Fjernvarme mod et fælles mål om at tilbyde CO2-neutral varme til Løgstør og omegn.

Med biomasse og solvarme som de to hjørnesten er det lykkedes at tilslutte 2.500 forbrugere til Løgstør Fjernvarmes CO2-neutrale produktion. En produktion der hvert år leverer ca. 80.000 MWh. Det svarer til varmeforbruget i cirka 4.400 husstande.

”Ambitioner, velvilje og et solidt samarbejde har gjort, at tiårsplanerne, der blev lagt tilbage i 2005, er gennemført på den halve tid. Lige nu arbejder vi på strategien for de næste fem år, som blandt andet indeholder en udvidelse af solvarmeanlægget uden for Løgstør og udnyttelse af overskudsvarmen fra en nærliggende kalkfabrik,” siger Sven Aaen, markedsansvarlig i AAEN, som nu er en del af NIRAS’ energi- og forsyningsteam.

Kan varme flere huse op

I 2010 udførte AAEN en analyse af varmegrundlaget for Løgstør Fjernvarme, som viste et stort potentiale for at udvide forsyningsnettet i området. På baggrund af analysen har Løgstør Fjernvarme været i stand til at udvide rækkevidden af forsyningsnettet til de knapt 2.500 forbrugere, som i dag bliver varmet op ved hjælp fra forsyningen.

Analysen viste potentiale for at udvide nettet yderligere, så 3.200 huse i fremtiden kan nyde godt af den CO2-neutrale varme fra Løgstør.

Løgstør Fjernvarmeanlæg leverer årligt ca. 80.000 MWh CO2-neutral varme til Løgstør og omegn.