Når det faglige hjerte banker for sikring og sikkerhed

Img 2959

Sikringsspecialist Jens Kristian Krüger arbejder sig altid udefra og ind i bygningen, når han udvikler sikringsstrategier for eksempel i forhold til terrorsikring, og Jens sætter en ære i, at både kunde, bygherre og arkitekt nikker anerkendende til løsningen.

Verden er omskiftelig. Terror, uro og ulykker er på alles læber, og selv i lille Danmark har trusselniveauet ændret sig markant.

Det mærker sikringsspecialist Jens Kristian Krüger tydeligt. Han har susende travlt med opgaver, der spænder fra sikring af kompressorstationer til en stor international gasrørledning til brandsikring af hospitaler og sikringsvurderinger af et forsikringsselskabs mange bygninger.

Derudover har sikringsspecialisten også mange opgaver for kommuner med at vurdere kameraopsætninger i forhold til GDPR-regler og udarbejde overordnede strategier for at få et samlet overblik over adgangskort, tyverisikringer og vagtordninger.

Jens arbejder i landets største team af sikringsspecialister inden for Security, Safety, Risk and Resilience (bl.a. beredskabsplaner mm.). Da NIRAS tilmed er et af landets få certificerede, uvildige sikringsrådgivere, har Jens og kollegerne travlt med nye opgaver.

Kortlægger trusselniveau

”Det mest interessante i en ny sikringsopgave er, når jeg kan begynde på den rigtige måde med en analysefase og kortlægge, hvad trusselniveauet er,” siger han.

Er der for eksempel tale om et hotel, begynder sikringsspecialisten uden for bygningen og arbejder sig lag for lag ind til bygningens midte. Derefter følger risikovurderingen og sikringsstrategien.

”Risikovurderingen sammenholder jeg med kundens ønsker, og i den ideelle situation samarbejder jeg med bygherren og arkitekten, så vi sammen opnår integrerede sikringsløsninger,” siger Jens.

Uvildig sikringsrådgiver

Jens er også fagspecialist, og med den kasket er det hans ansvar at sikre, at NIRAS hvert år kan beholde sit certificeringsstempel som uvildig sikringsrådgiver.

Det er et omstændeligt arbejde. Det kræver kompetencer, efteruddannelse, kvalitetssikring og -mål, dokumentation, standardværktøjer og høj kundetilfredshed.

”Vi har en kvalitetshåndbog, der beskriver krav og procedurer i forhold til vores arbejde med sikringsrådgivning. Hos os får kunderne en høj standard inden for sikringsydelser. Det vinder vi opgaver på,” siger Jens.

Holder et højt fagligt niveau

Certificeringsordningen er samtidig en løftestang for sikringsteamets faglige niveau.

”Ordningen stiller ret høje krav til medarbejdernes uddannelse og sikringserfaring. Det er meget konkret, og derfor er vi altid opdaterede med den seneste viden for eksempel inden for nye teknologier. Det er vi ganske enkelt nødt til,” siger Jens.

NIRAS er certificeret sikringsrådgiver i henhold til DS/EN ISO 9001:2015, og firmaets sikringsgruppe er en af landets største afdelinger, der er specialiseret inden for rådgivning og projektering af sikring og sikkerhed.

Sikringsgruppen løser forskelligartede opgaver som

 • Risikoanalyse og sikringsstrategier
 • Projektering af sikringsanlæg – ofte højsikringsanlæg
 • Terrorsikring
 • Projektering af brandsikringsanlæg, hvor det er en stor fordel, at NIRAS også arbejder med sikring, da krav til flugtveje og evakuering ofte kolliderer med ønsket om højt sikringsniveau for et område. Dette kan NIRAS håndtere med firmaets viden om begge teknologier og de fremsatte krav, hvad enten det er fra myndighederne eller fra kundens egen organisation.

For kunder som

 • Kommuner – herunder landets største
 • Store danske og multinationale selskaber
 • Regioner – hospitaler
 • Større uddannelsesinstitutioner
  /universiteter
 • Forsyningsvirksomheder

Jens og hans sikringskolleger holder sig også fagligt opdaterede ved hele tiden at være orienterede om gældende standarder og regler fra for eksempel Forsikring & Pension, og de bidrager til branchearbejdet ved at udarbejde sikringsstandarder.

Og ligger de faglige udfordringer i en helt anden boldgade, er han glad for at kunne trække på NIRAS’ mange andre specialister som byplanlæggere, anlægsfolk og sprængningseksperter, der bare sidder lidt længere ned ad gangen.

Læs mere

Et hotel skal føles sikkert - uden at være en fæstning

Rådgivere løfter sikkerheden i hotelbranchen

Vil du vide mere?

Jens Kristian Krüger

Jens Kristian Krüger

Specialist

Allerød, Denmark

Uddannet stærkstrømsingeniør fra Københavns Teknikum i 1996

Eksamineret sikringsleder, 2003

Ansat i NIRAS siden 2011

Kontakt

Se også