Hun bringer Facility Management-forskning ud at leve i erhvervslivet

Susanne Balslev Nielsen Subn

Civilingeniør og ph.d. Susanne Balslev arbejder som FM-ekspertisechef. Bag sig har hun spændende stillinger i forskerverdenen og Region Hovedstaden. Den viden kommer NIRAS’ kunder til gode.

Susanne Balslev Nielsen kom til NIRAS som ekspertisechef i Facility Management (FM) i 2018 fra en stilling som chefkonsulent i Center for Ejendomme, Region Hovedstaden.

Tidligere var Susanne lektor på Danmarks Tekniske Universitet først med speciale i bæredygtig byudvikling. Siden blev hun vicecenterleder i Center for Facilities Management og var en årrække leder af det europæiske FM forskningsnetværk i EuroFM.

Hos NIRAS sætter Susanne sine FM-kompetencer i spil eksternt som rådgiver for bygge- og driftsherrer og internt ved at opbygge et kompetencenetværk, som sikrer firmaet en førerposition inden for FM-rådgivning.

Forskning skal være til gavn for samfundet

Susanne har altid været optaget af, at forskning giver mening, når den er til gavn for samfundet, og det bliver den, når forskerne forstår de praktiske udfordringer og forstår det ledelsesrum, som gør forskellen på, om et tiltag bliver realiseret eller ej.

I Center for Facilities Management på DTU gjorde de meget for at kommunikere forskningsresultater til FM- professionelle og havde altid en dialog med praktikere om nye FM-metoder og -værktøjer. Men ofte lød tilbagemeldingen: ”I har fat i de rigtige problemer, og det er vældig interessant, men I rammer ikke helt plet i forhold til min situation. Derfor kan jeg kun delvist bruge jeres resultater.”

”Og det er det, jeg kan gøre som ekspertisechef i NIRAS. Her kan jeg tilpasse FM-metoder og -værktøjer, så de passer til den konkrete kundes situation. Der er så meget hjælp at hente i FM-teorier, når det gælder om at sætte rammer og udarbejde strategi. Koblet med de mange metoder, som jeg kender fra Center for Facilities Management på DTU, kan jeg gøre FM-organisationer mere professionelle,” siger Susanne.

Fra vicevært til strategisk samarbejdspartner for kerneforretningen

NIRAS’ kundekreds nyder gavn af FM-ekspertens metoder og værktøjer fra den internationale FM-verden.

”Danmark er stadig relativ umoden inden for FM, og vi mangler i høj grad uddannede ejendomsforvaltere, som kan strategi, bæredygtighed, drift og service. Det er den store chance for en privat rådgiver som NIRAS, men også en svaghed, at man uddanner så få i Danmark til at kunne arbejde med FM,” siger hun.

”Jeg brænder for at hjælpe FM-organisationer med at blive mere professionelle, så de går fra de laveste trin på FM-stigen, hvor man er vicevært, til at man bliver en strategisk samarbejdspartner for kerneforretningen og dens udvikling,” siger hun.

Vil du vide mere?

Susanne Balslev Nielsen

Susanne Balslev Nielsen

FM Ekspertisechef

Allerød, Denmark

+45 6034 0925

Se også: