Specialist til klimaomstilling af byggeriet og dets energiforsyning

Job image
 • Forretningsområde: Byggeri
 • Land: Danmark
 • Kontor: Allerød
 • Ansættelsesvarighed: Permanent (Full-time)
 • Ansøgningsfrist: 9. april 2023

Søg stillingen

NIRAS er en international rådgivningsvirksomhed med aktiviteter inden for blandt andet byggeri og infrastruktur, procesindustri, forsyning, miljø og natur, klima og energi samt planlægning og udviklingsbistand. Vores 2.500 specialister løser kundernes udfordringer med udgangspunkt i vores værdier - vi lytter, vi lærer, vi leverer. Vi tror på, at samarbejde, videndeling og kreativitet er vejen til at skabe mest værdi for vores kunder. Vi omsætter for ca. 2 mia. kr. fra kontorer i mere end 30 lande i Europa, Afrika, Asien og Australien. Hos NIRAS tror vi på, at diversitet gør os stærkere, og derfor arbejder vi ud fra princippet om ligeværdighed og med fokus på SDG-målene. Vi værdsætter mangfoldighed i alle former og opfordrer alle kvalificerede til at søge stillingen.

Kom med på vores rejse med at gøre byggeriet klimaneutralt i et tæt parløb med samfundet og energiforsyningen. Du kan se frem til at arbejde med bæredygtighed i et større perspektiv, hvor du sammen med vores kunder optimerer byer og bygningers klimaftryk samt anviser vejen til klimaneutralitet – net zero pathways.  

 

Brug din energi i den grønne omstilling
Vi ser, at byggesektoren er ambitiøse udover sædvanlig teknisk bæredygtighed - det stiller nye udfordringer. Bygherrerne ønsker at bidrage til den grønne omstilling i et stadig større omfang. Det medfører klimatiltag udover egen matrikel og et aktivt samspil med energisystemet – f.eks. ved produktion af vedvarende energi lokalt eller nationalt, symbiose med naboer og understøtning af energisystemerne med fleksibelt forbrug og lokale lagre.

 I NIRAS kalder vi den udvikling for GREENsition, og det giver nye rådgivningsperspektiver, hvortil vi søger flere kollegaer, som vil være med til at holde NIRAS i front

Som vores nye kollega kommer du til at arbejde med byggeriets klimabelastning og dets samspil med forsyning og ressourcer. Du kan udarbejde og realisere planer for klimakompensering og optimal interaktion med energisystemet på baggrund af konkret viden om byggeriets klimabelastning, den danske energiforsyning og dens løbende omstilling til at være grøn og emissionsfri.

Du ser mulighederne i en bred kontekst fra materialevalg og driftsoptimering over vedvarende energi til energilagring og carbon capture.


Om dig

 • Du er uddannet ingeniør med speciale i energisystemer, byggeri eller klima
 • Du har kendskab til byggeriets klimabelastning og LCA-metoder
 • Du evner at se bygningens bæredygtighed i sammenhæng med overordnede forsyning
 • Du er frontløber på de nye energisystemer og fremtidens grønne forsyning
 • Du er tryg ved begreberne elektrificering, forsyningssikkerhed og stabilisering af elnettet
 • Du er god til at kommunikere komplekse problemstillinger i skrift og tale
 • Du sætter pris på gode kollegaer og faglig sparring.

 

Om os
Vi er en fleksibel arbejdsplads med højt til loftet, hvor vi også giver os tid til at se hinanden som mennesker. Det giver et godt sammenhold og en fantastisk arbejdsplads. Vores kommende kollegaer motiveres i fællesskabet om at omdanne faglig viden og teori til praktiske løsninger, man også kan udføre i virkeligheden.

Vores værdier – vi lytter, vi lærer, vi leverer – er udgangspunktet for, hvordan vi tænker og arbejder og afgørende for, at vi skaber høj kvalitet på tværs af discipliner.

Vi tilbyder dig
Du bliver en del af  forretningsenheden Building East - Technical Design, hvor høj faglighed og evner for samarbejde er i højsædet. Vi lægger vægt på, at du udvikler dig fagligt gennem spændende og udfordrende projekter. Du kommer derfor til at deltage i mange forskellige bygge- og forsyningsprojekter i samarbejde med mange specialister fra andre fagområder på vores kontor og eksternt. 

Vi har et uformelt og velfungerende fagligt og socialt arbejdsmiljø, hvor du altid har kompetente kolleger, du kan spørge til råds.


Ring, og lad os tale om mulighederne

Lyder stillingen spændende, så ring og få en snak med ekspertisedirektør Peter Noyé på tlf. 2823 8244 eller forretningsdirektør Lene Holst Kjærgaard på 2128 7303. Du er selvfølgelig også velkommen til at søge jobbet direkte ved at benytte linket. Ansøgningsfrist: 9. april 2023.

Se også vores andre spændende muligheder til samme team:

Peter Noyé

Peter Noyé

Ekspertisedirektør Bæredygtighed, Energi og Indekl

+45 2823 8244

Lene Holst Kjærgaard

Lene Holst Kjærgaard

Forretningschef, Byggeri

+45 2128 7303