23. jun 2021

Sådan fik Aalborg Forsyning fuld kontrol over deres aktiver

Et enkelt og gennemskueligt system til aktivers værdifastsættelse har skabt værdi og et bedre overblik i Aalborg Forsyning.

05. mar 2021

Digital understøttelse af separatkloakering

Aalborg Forsyning og Aalborg Kommune fremskynder separatkloakering på baggrund af klimahensyn. Separatkloakeringen understøttes med en digital løsning – minkloak.dk.

21. jan 2021

Borgere indsamler data med løsningen vandkortet.dk

I Kærby går borgerinddragelse og intelligent brug af data hånd i hånd. I et nyt projekt hjælper beboere nemlig med at indsamle data om højtstående grundvand.

torben kirk wolf TKWO
18. jan 2021

Sådan får du indsigt i dine data med dashboards

Flotte og intuitive dashboards behøver ikke at tage lang tid at lave. Det ved Torben Kirk Wolf, som udforsker sit eget elforbrug og får sjove og brugbare indsigter.

woman showing content on a laptop
24. jun 2020

NIRAS lancerer DRIVE 2.0 til håndtering af drift- og vedligeholdelsessopgaver

Systemet DRIVE giver brugervenlige arbejdsgange, når kommuner og forsyninger planlægger drift- og vedligeholdelsessopgaver.

pipes in the ground
02. dec 2019

Ny lovgivning rammer ledningsejere fra nytår

Parat til LER 2.0: HOFOR har sammen med NIRAS udviklet et it-system, der effektivt håndterer tusinder af graveforespørgsler.

Employee installing water pipes in Munkedammen
11. nov 2019

Værdifulde data går tabt i den danske vandsektor

Digitale analyser og brug af kunstig intelligens kunne gøre en kæmpe forskel for vandsektoren, som står over for milliardinvesteringer til klimatilpasning. Men værdifulde data, der kunne sikre et godt beslutningsgrundlag, går tabt.

Man standing among reeds. Carsten Bjørn (CAB)
08. okt 2019

Intelligente vandstandsmålinger giver bedre overblik i forsyningsselskab

Danmarks næststørste vand- og spildevandsselskab NOVAFOS bruger i et innovativt projekt en teknologi, som giver nye muligheder for at overvåge vandstand online.

Ph.d. student standing in front of whiteboard with technology cards.  Sidsel Katrine Ernstsen (SER)
02. jul 2019

Spillekort inspirerer til digital udvikling i byggeriet

Det klassiske spil med bilkort har fået sin pendant i 22 Technology Cards. Det nye kortspil er udviklet af ph.d.-studerende Sidsel Katrine Ernstsen, og det skal vise, hvordan nye teknologier kan påvirke og udvikle byggebranchen.

The Lake Maridalsvannet in Oslo seen from above
01. nov 2018

Oslo vandforsyning går online for at reducere højt vandtab

En ny og højteknologisk onlinemodel over hele vandforsyningen til Oslo by skal hjælpe med at reducere et højt lækageniveau og løse en alvorlig vandudfordring, som truer den norske hovedstads forsyning af drikkevand i fremtiden.