Female NIRAS employee holding bottle with sample. Maria Heisterberg Hansen (MHN)
Deltag i gratis webinar om fund af Chloridazon i vandværksboringer.
Deltag i gratis webinar

Fund af pesticidet Chloridazon i vandværksboringer

For kommuner: Deltag i gratis webinar om pesticidet, som på det seneste har lukket danske vandværker efter fund af nedbrydningsprodukter.

Adresse:

Skypemøde

I de seneste uger har fund af nedbrydningsproduktet Desphenyl-Chloridazon fyldt i medierne. Dette skyldes, at stoffet er fundet i en del vandværksboringer på baggrund af advarsler fra Region Syd, flere kommuner og fra NIRAS. For flere vandværker er der tale om fund over grænseværdien for drikkevand, hvilket har medført lukning af værkerne.

Desphenyl-Chloridazon har hidtil ikke været på listen over stoffer i den lovpligtige analyse, som vandværkerne benytter til kontrol af drikkevandet. Som følge af de omtalte fund af Desphenyl-Chloridazon er stoffet med stor hast kommet med på den obligatoriske liste for vandværkernes drikkevandskontrol. I fremtiden skal vandværkerne således analysere for stoffet.

Gratis webinar på Skype
Det sker samtidig med, at kommuner og vandværker gennemfører grundvandsbeskyttende indsatser og investerer i grundvandet for at sikre rent drikkevand i fremtiden.

På dette gratis webinar giver NIRAS’ eksperter baggrundsviden og gør status på problematikken vedr. det oversete pesticid. Mødet vil slutte med en åben debat.

Praktisk

  • Gå online torsdag den 28. september kl 10-11 og hør mere om Desphenyl-Chloridazon og status på fundene
  • Oplægsholdere: Søren Rygaard Lenschow, Christian Thirup m.fl
  • Tilmeld dig senest den 27. september kl 12:00 via formularen herunder
  • Dette webinar er primært for kommuner
  • Efter din tilmelding modtager du en bekræftelse på mail
  • Dagen før skypemødet vil du modtage et link til sessionen på mail

Er du forhindret i at deltage den 28. september? Vær opmærksom på, at vi også afholder endnu et webinar om Chloridazon tirsdag d. 3. oktober.

Tilmelding

Obligatorisk
Evt. input til dagsorden