Ringsted-Femern Banen - Sydkontrakten

Nyt jernbanespor fra Orehoved på Falster til Femern Fixed Link syd for Holeby på Lolland inkl. hastighedsopgradering og elektrificering
Tags: Infrastruktur

I forbindelse med at  jernbaneanlægget til Femern Fixed Link skal udvides til to spor, hastighedsopgraderes og elektrificeres har NIRAS siden 2010 udarbejdet dispositionsforslag, projektforslag og programfaserapport for Banedanmark.

Rådgiverne har også bistået med miljøfagnotater til VVM, og alt arbejdet er løst ved en tværgående projektorganisation, hvor en lang række af NIRAS’ forretningsenheder har bistået med hver deres faglige kernekompetencer.

For dette arbejde høstede NIRAS stor ros fra Banedanmark for firmaets evne til at samarbejde på tværs og for at lytte til alle interessenter og levere præcis det, der blev efterspurgt.

Detailprojektering og udbud

I april 2013 udnytter Banedanmark en option i kontrakten, således at NIRAS også skal bistå med ingeniørarbejder i forbindelse med den videre projektering og udbud af jernbanen.

I dette til dato NIRAS’ største anlægsprojekt indgår mange fagdiscipliner både linjeføring, spor, kørestrøm, stærkstrøm, sikring, anlæg, afvanding, broer, stationer, ledningsomlægninger, miljø og arealerhvervelse.

I det videre forløb varetager Banedanmark selv elektrificeringen i et særskilt projekt.

NIRAS udfører udbudsmateriale for en række totalentrepriseudbud og detailprojekt for stærkstrøm og sporprojektering inkl. udbudsmateriale for dette i hovedentreprise. Desuden skal rådgiverne stå for ledningskoordinering og myndighedskoordinering samt generel projektledelse.

Broer, jordarbejder og stationer

Ud over udvidelse og elektrificering af 52 km jernbane omfatter projektet også udbudsmateriale i totalentreprise for i alt:

  • 18 nye vejbærende broer
  • udvidelse af 30 eksisterende sporbærende broer 
  • ti nye sporbærende broer 
  • en ny sporbærende klapbro syd for den eksisterende bro (Kong Frederik IX’s Bro) over Guldborgsund
  • jordarbejder (dæmninger og afgravning) inkl. baneafvanding
  • ombygning af to stationer Nr. Alslev og  Eskilstrup samt en ny Lolland Syd Station.

Projektering af broer, jordarbejde og spor udføres i 3D.

Fakta

Projektnavn: Ringsted-Femern Banen. Sydkontrakten. Nyt jernbanespor samt elektrificering på Falster og LollandProjekttype: Udbuds- og detailprojekteringBygherre: Banedanmark. Ringsted-Femern BanenProjektets partnere: ÅF Infrastruktur, Witteveen & Bos, Ineco, LE 34Projektperiode: 2012–2015 inkl. projektopfølgning til 2019
Længde: 52 km jernbaneAnlægssum: 8 mia. kr.

Kontaktpersoner

Lisbeth Cicilie HastrupProjektchefAllerødT: +45 4810 4380E: Send E-mail
Jan KragerupForretningschefAllerødT: +45 4810 4227E: Send E-mail
Yderligere kontaktinfo

Relaterede ydelser

Mød projektchefen

Lisbeth Cicilie Hastrup

Lisbeth Hastrup leder NIRAS' største anlægsprojekt til dato

© NIRAS A/S - Sortemosevej 19 - 3450 Allerød - T: +45 4810 4200 - F: +45 4810 4300 - E: niras@niras.dk - Sitemap - NIRAS A/S CVR: 37295728

Udfyld et kort spørgeskema om Niras' hjemmeside
Deltag i lodtrækningen om 10x2 biografbilletter

Vi anvender cookies for at sikre, at du får den bedste oplevelse på vores site. LÆS MERE OK!