Israels Plads

Modelfoto: COBEModelfoto: COBEModelfoto: COBE

NIRAS har deltaget i hele processen med at forny den sydlige del af Israels Plads i København
Tags: Infrastruktur, Planlægning & Analyser

Til glæde for borgerne har NIRAS på alle ingeniørdiscipliner deltaget i den fulde proces med at forvandle Israels Plads til et sammenhængende byrum.

Målet har været at forbinde Torvehallerne, plads og parkanlæg i et tidssvarende byrum, som udnytter pladsens unikke beliggenhed og udfordrer tankerne om, hvilke aktiviteter der kan foregå mellem metropolen og boligbyen.

Københavns Kommune ønskede at eksponere pladsens historiske potentiale, understøtte pladsens mangeartede funktioner og daglige liv og skabe en markant, enkel og elegant pladsdannelse, der afsøger nye veje og standarder for byarkitektur og bidrager til at profilere København som metropol.

Projektforløb

Som ingeniørrådgiver har NIRAS været med fra den første streg blev tegnet i idekonkurrencen til:

  1. udviklings- og programmeringsfasen
  2. dispositionsforslag
  3. projektforslag
  4. hovedprojekt
  5. udførelse
  6. afslutning
Ingeniørtekniske udfordringer

Projektet bød på flere ingeniørtekniske udfordringer:

  • Samspillet mellem plads og H.C. Ørstedsparken. Pladsen blev bygget omkring flere store, fredede træer, som man ikke måtte beskadige 
  • Pladsen blev bygget oven på en parkeringskælder, som kun tålte en vis belastning, og som medførte begrænset plads til f.eks. afvandingsledninger. Desuden skulle adgangen til parkeringskælderen være åben under hele udførelsen
  • Der foregik på samme tid byggerier på Nørreport Station, hvilket krævede ekstra fokus på at planlægge logistik under udførelsen
  • Zahles Skole ligger inden for projektområdet, og der var skoletrafik gennem området. Skolegården er en del af selve pladsen

NIRAS gennemførte også en revision af tilgængelighed og trafiksikkerhed i dispositionsforslaget.

Fakta

Projektnavn: Israels PladsBygherre: Københavns KommuneProjektets partnere: Sweco Architects (hovedrådgiver og landskabsarkitekt)Arkitekt: COBEProjektperiode: 2007-2014
Areal: Den sydlige del af Israels Plads fra Vendersgade i nord til H.C. Ørstedsparken i syd. De to veje Linnésgade og Rømersgade, som afslutter pladsen mod øst og vest, var ligeledes en del af projektet.Billedhugger: Morten Stræde

Kontaktpersoner

Torben Henneberg Sørensen ForretningschefAllerødT: +45 4810 4523E: Send E-mail
Yderligere kontaktinfo

Relaterede Nyheder

Relaterede ydelser

© NIRAS A/S - Sortemosevej 19 - 3450 Allerød - T: +45 4810 4200 - F: +45 4810 4300 - E: niras@niras.dk - Sitemap - NIRAS A/S CVR: 37295728

Udfyld et kort spørgeskema om Niras' hjemmeside
Deltag i lodtrækningen om 10x2 biografbilletter

Vi anvender cookies for at sikre, at du får den bedste oplevelse på vores site. LÆS MERE OK!