El

Omstilling til fossilfri el-produktion

Den danske energisektor er under forvandling. NIRAS rådgiver dig om grøn omstilling af el-produktion, transport, lagring og hvor du ellers har behov for et godt råd.

Vi rådgiver om fossilfri el-produktion

På vejen mod fossilfri el- og varmeproduktion udbygger vi el-produktionen især med vindkraft, men også med solceller i stor stil. NIRAS er en af de største rådgivere inden for offshore vindmøller i Nordeuropa og rådgiver dig både på miljøundersøgelser, fundamenter og logistik.

Solceller er en naturlig del af næsten ethvert større byggeprojekt i NIRAS, og vi ser et stort økonomisk og miljømæssigt potentiale i Danmarks tagflader som el-producenter.

Samtidig rådgiver vi dig om omstillingen fra kraftvarmeværk til fyring med biomasse, som er et vigtigt skridt på vejen mod et fossilfrit energisystem.

Dronerne inspicerer el-nettet

I den grønne omstilling kommer også behovet for lagring og transport af stadig større mænger af el. NIRAS er med til at forstærke og udbygge el-nettet og effektivisere driften af el-infrastrukturen fx med dronebaseret inspektion.

Lagring af el sker i dag ved udveksling med udlandet, men skal snart også ske i Danmark.

Her er gas et vigtigt medium, og kredsløbet el – gas – el en af de få realistiske muligheder for lagring i stor skala. Dette system bliver kun effektivt ved et intenst samspil med varmesektoren og med den grønne gas.

Vi rådgiver dig om ”Power to Gas (P2G)” for eksempel ved metanisering af CO2 i biogas, hvor I effektivt kan udnytte organisk materiale til grøn gas og kombinere det med brint fra vindmølle-el.

Kontaktpersoner

Niels Bahnsen ProjektchefAllerødT: +45 4810 4215E: Send E-mail
Yderligere kontaktinfo
© NIRAS A/S - Sortemosevej 19 - 3450 Allerød - T: +45 4810 4200 - F: +45 4810 4300 - E: niras@niras.dk - Sitemap - NIRAS A/S CVR: 37295728

Udfyld et kort spørgeskema om Niras' hjemmeside
Deltag i lodtrækningen om 10x2 biografbilletter

Vi anvender cookies for at sikre, at du får den bedste oplevelse på vores site. LÆS MERE OK!