Topmoderne vandværk indviet i Esbjerg

Med glasfacader og indbydende design inviterer Esbjerg Vandværk til nysgerrighed. Foto: DIN Forsyning

Oprettet: 16-03-2017

Gennemsigtighed i vandprocesserne kombineret med state-of-the-art teknologi resulterer i et fremtidens vandværk med forsynings- og fødevaresikkerhed i højsædet.

I begyndelsen af marts måned indviede energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V) det nye, topmoderne Esbjerg Vandværk.

Her findes landets for tiden største rentvandstanke i rustfrit stål – de to tanke er hver 12 meter høje. Esbjerg Vandværk har nu en produktionskapacitet på to gange 250 m3 i timen og skal fremover forsyne store dele af Esbjerg by med drikkevand i verdensklasse.

”Med sine store glasfacader og indbydende design appellerer Esbjerg Vandværk til nysgerrigheden fra forbipasserende. De inviteres ind i en verden, der kan være fjern for borgerne og skaber gennemsigtighed i vandprocesserne. Men ikke kun åbenheden er i højsædet her. Også vandkvalitet og forsyningssikkerhed er to af nøgleordene bag det nye vandværk,” sagde ministeren i sin åbningstale, inden han startede vandværkets pumper.

Fokus på fødevaresikkerhed
NIRAS og ALECTIA har været bygherrerådgivere på projektet. NIRAS har primært varetaget rollen som bygherrerådgiver i projektets udførelsesfase.

”Med det nye Esbjerg Vandværk er det lykkedes at forene krav til hygiejne og forsyningssikkerhed med driftsorganisationens ønsker til arbejdsmiljø og betjening. Nøgleordet har været samarbejde og involvering på tværs af aktører og ikke mindst en aktiv involvering af driftsorganisationen hos Din Forsyning”, siger markedschef og projektleder hos NIRAS John B. Kristensen.

Esbjerg Vandværk er designet af Ginnerup Arkitekter, og bygningen er projekteret i samarbejde med Rambøll.

Visionen hos forsyningsselskabet, DIN Forsyning, har været at bygge et fremtidens vandværk, der fremstår som en levnedsmiddelvirksomhed. Det er lykkedes fuldt ud ved at fokusere på en række indsatsområder som forsynings- og fødevaresikkerhed, kvalitet og hygiejne samt arbejdsmiljø og fleksibilitet i bygningen.


Her et billede fra hallen med de 12 meter høje rentvandstanke. Foto: DIN Forsyning

Fakta

Et værk med muskler
  • Esbjerg Vandværks topmoderne procesanlæg samt de store tanke er leveret af Vand & Teknik.
  • De to tanke kan indeholde hver 1.500 m3 rent vand. 
  • Behandlingsanlægget er opdelt i to linjer med en samlet kapacitet på 500 m3/time. 
  • Rentvandsudpumpningen er ligeledes opdelt i to linjer med i alt seks rentvandspumper, som giver en samlet kapacitet på 1.000 m3/timen. 
  • Det nye værk har et bygningsareal på 2.162 m2 og har kostet 70 mio. kr. at anlægge.

Kontaktpersoner

John B. KristensenMarkedschef AarhusT: +45 873 23219 E: Send E-mail
Yderligere kontaktinfo
© NIRAS A/S - Sortemosevej 19 - 3450 Allerød - T: +45 4810 4200 - F: +45 4810 4300 - E: niras@niras.dk - Sitemap - NIRAS A/S CVR: 37295728

Udfyld et kort spørgeskema om Niras' hjemmeside
Deltag i lodtrækningen om 10x2 biografbilletter

Vi anvender cookies for at sikre, at du får den bedste oplevelse på vores site. LÆS MERE OK!