Lindevangsparken nomineret til prestigefyldt pris

Betonplatformen i Lindevangsparken kan bruges rekreativt året rundt som scene, skøjtebane osv. I tilfælde af skybrud giver betonplatformen en fast bund i oversvømmelses-søen, som klimasikrer området.

Oprettet: 13-02-2017

Klimasikring, æstetik og naturen i byrummet går op i en højere enhed på Frederiksberg. Nu er Lindevangsparken nomineret til publikumspris

Lindevangsparken er nomineret til Bæredygtig Beton Prisen 2017. Den grønne oase, som under overfladen også er en state-of-the-art klimasikring af hele området omkring parken, kan blive vinderen af den fornemme publikumspris, som kun uddeles hvert andet år, og hvor alle kan stemme på deres favorit.

”Lindevangsparken er et bæredygtigt projekt, fordi man har brugt betonens unikke egenskaber til at løse en kompliceret klimaudfordring. Samtidig har betonkonstruktionerne flere funktioner, så de hele året kan bruges til forskellige formål,” lyder det i dommerkomiteens begrundelse for at nominere Lindevangsparken.

Parken blev indviet november 2015 og har siden den omfattende ombygning og klimatilpasning været et værn mod oversvømmelser i den tætte by forårsaget af skybrud. Med hjælp fra NIRAS og arkitektfirmaet Marianne Levinsen er den blevet indrettet til at kunne aflaste kloakkerne ved at rumme og forsinke ekstreme mængder regn. Samtidig giver den også borgere og de omkringliggende skoler naturoplevelser samt rum til læring og udfoldelse.

Symbiose mellem klimasikring og æstetik
I Lindevangsparken kan man eksempelvis følge regnvandets vej via et regnvandsbed langs hele parkens østlige side til et forsinkelsesbassin midt på plænen, som også fungerer som en scene, når der er tørvejr. Man kan også nyde vandets brusen, hvirvlen eller rolige strøm i en vandkanal, der findes i det byrum, som kaldes Sløjfen.

”Begge betonkonstruktioner er både funktionelle, æstetiske og rekreative. Løsningen bør inspirere andre til lignende løsninger i fortættede byområder,” skriver dommerkomiteen om scenen og Sløjfen.

Det vækker glæde i NIRAS:

”Det har været en stor udfordring at etablere det 700 m3 store bassin for at skybrudssikre Peter Bangsvej, som reelt er Sløjfens formål. Men ser vi på Sløjfen i dag, er vi stolte over, at det både æstetisk og ift. anvendelse lever op til alle funktioner,” fortæller Esben Iversen, seniorprojektleder i NIRAS.

Afstemningen er åben
Bæredygtig Beton Prisen uddeles af Dansk Beton – et branchefællesskab i Dansk Byggeri. Det vindende byggeri udråbes ved en prisfest den 30. marts 2017. Og vinderen kommer i fornemt selskab med tidligere prismodtagere som skuespilhuset, DANVA Vandhuset og Rabalder Parken i Roskilde.

Afstemningen er åben og løber indtil den 17. marts. Gå ind og stem på Lindevangsparken her.

Fakta

Lindevangsparken blev ombygget og klimasikret med støtte fra VANDPLUS, som er et partnerskab mellem Lokale og Anlægsfonden, Realdania og Naturstyrelsen.

Kontaktpersoner

Esben Ravn Iversen ProjektlederAllerødT: +45 4810 4534E: Send E-mail
Yderligere kontaktinfo
© NIRAS A/S - Sortemosevej 19 - 3450 Allerød - T: +45 4810 4200 - F: +45 4810 4300 - E: niras@niras.dk - Sitemap - NIRAS A/S CVR: 37295728

Udfyld et kort spørgeskema om Niras' hjemmeside
Deltag i lodtrækningen om 10x2 biografbilletter

Vi anvender cookies for at sikre, at du får den bedste oplevelse på vores site. LÆS MERE OK!