Aarhus' nye springvand er et hit

Værket af kunstneren Jeppe Hein er indrettet, så man ikke lige kan regne ud, hvor der kommer vand op hvornår og inviterer til leg, opdagelse og oplevelse.

Man standing in front of pile of soil
Indsigt

Kan der være fordele i at have jord på hjernen?

Ja, har vores projektchef i NIRAS Byplan og Landskab, Morten Størup, erfaret. Morten ser overskudsjord som en ressource i stedet for affald. Det giver god mening, både økonomisk og klimamæssigt, for særligt kommuner og private bygherrer.

Lækagestyring

I Klampenborg lytter de til vandrørene

To lækager blev hurtigt fundet, da et vanddistributionsnetværk nord for København fik monteret smart, nyt lytteudstyr. Forsyningsselskabet Novafos er med i LEAKman-partnerskabet, som kombinerer viden og teknologi fra ni markedsledende aktører.

Nyhed

Specialstyrke løfter det digitale byggeri til et nyt niveau

NIRAS har det digitale byggeri på rygraden. Nøglen er en specialstyrke, der samarbejder og deler viden på tværs, fremfor specialister på piedestaler.

Wooden bridge in harbour with people on
Kalvebod Bølge i København

Et innovativt byrum i stål på vand

284 pæle bærer stålkonstruktionen til Kalvebod Bølge i København. Stål er genialt til Bølgens komplicerede geometri, der går op og ned og ud og ind.

Contaminated soil is being treated by sending lactic acid and hungry bacteria into the soil while simultaneously adding power to it.
EK-BIO i Skuldelev

Strøm og sultne bakterier renser forurenet jord

Banebrydende metode til jordoprensning bekæmper en særdeles vanskelig jordforurening med en blanding af strøm, mælkesyre og milliarder af sultne bakterier.

Rådgivende ingeniører

NIRAS er blandt Skandinaviens førende rådgivende ingeniørvirksomheder.

Med et bredt felt af ekspertiser inden for procesanlæg, industri og byggeri over energi, miljø, vand & forsyning til infrastruktur, udviklingsbistand og byplanlægning bidrager NIRAS til løsninger på en lang række af de største samfundsudfordringer.